5 aspecte despre împrumuturile rapide nebancare pe care trebuie să le cunoști

Împrumuturile rapide nebancare reprezintă una dintre cele mai la îndemână soluții pentru situațiile în care ai nevoie urgent de o sumă de bani. Aceste tipuri de împrumuturi sunt diferite de creditele bancare, în primul rând pentru că se acordă pentru o perioadă mult mai scurtă de timp, dar și pentru că restituirea se face de regulă într-o singură tranșă.

Rata dobânzii

Spre deosebire de împrumuturile bancare, rata dobânzii în cazul creditelor rapide nu se calculează în funcție de valoarea unui indice de referință. În schimb, valoarea dobânzii este fixă, se aplică pe zi și trebuie restituită conform graficului de rambursare. Doar după achitarea creditului integral, plus dobânda, se poate considera că ai încheiat împrumutul.

IFN-urile aplică dobânzi mai mari întrucât oferă soluții financiare rapide, fără să impună multe condiții.

Dobânda penalizatoare

Dobânda penalizatoare este suma pe care va trebui să o achiți în cazul în care nu respecți data scadentă. Ține cont de faptul că cele mai multe IFN-uri aplică dobânda penalizatoare fără a te informa în prealabil, iar valoarea acesteia este foarte ridicată. Din punct de vedere legal, dobânda penalizatoare nu poate fi mai mare de 3% pe zi, care se adaugă la rata dobânzii curente și se aplică la principalul restant. Indicat este să nu ajungi în această situație, deoarece riști să acumulezi costuri foarte mari.

Cerințele de acordare a creditului

În general, condițiile de acordare a unui împrumut rapid nebancar sunt mult mai permisive, în comparație cu împrumuturile bancare. Important este să poți face dovada că ai vârsta de cel puțin 18 ani, că ai venituri constante și poți rambursa la termen suma împrumutată. IFN-urile pot stabili și alte condiții specifice de împrumut, pe care este bine să le cunoști înainte să accesezi creditul.

Perioada de rambursare și suma maximă de împrumut

Una dintre caracteristicile împrumuturilor rapide este aceea că se acordă pe o perioadă relativ scurtă, de regulă 30 de zile. Prin urmare, și suma pe care o poți accesa este mai mică. Valoarea maximă de împrumut poate să varieze și în funcție de numărul de împrumuturi la care te afli: cu cât ai mai multe credite la activ și deja ai făcut dovada că ești un bun platnic, cu atât pragul maxim va crește.

Primul credit gratis

Multe IFN-uri de pe piață oferă primul credit gratis, cu 0% dobândă. De regulă, valoarea împrumutului este mai mică în acest caz, de până la 1.000 lei. Singura condiție pe care trebuie să o îndeplinești este aceea de a restitui banii la data scadentă, potrivit contractului. Deși este o strategie prin care firmele urmăresc să atragă și să loializeze clienții, poate fi avantajoasă dacă ai un comportament de împrumut responsabil.

După ce te-ai asigurat că ai înțeles pe deplin condițiile pe care trebuie să le respecți atunci când optezi pentru un credit rapid, poți avea încredere că vei alege cea mai bună variantă pentru tine și nevoile tale. Specialiștii de la Mr.Finance îți stau la dispoziție în permanență cu sfaturi, dar și ghiduri despre credite rapide nebancare și alte produse financiare, toate ca să îți simplifice munca și căutarea.

Infografic

Sursa infografic: www.mrfinance.ro

credit-rapid-infografic

- Publicitate -

Câte mașini noi vinde Dacia în Europa? Sandero și Duster, preferatele cumpărătorilor

Dacia este compania autohtonă aflată pe primul loc în topul exporturilor. Dar câte mașini vinde în Europa și care...

FAN Courier, afaceri de aproximativ 280 milioane euro și 2.000 de lockere în 2024

FAN Courier încheiat anul 2024 cu afaceri de 1.385 miliarde lei (aproximativ 280 milioane euro), în creștere cu 12,5%...