5 aspecte de care să ții cont atunci când vrei să îți achiziționezi un apartament

Achiziționarea unui apartament presupune o decizie pe care e bine să o cântărești un timp îndelungat, pentru a fi conștient atât de avantaje, cât și de lucrurile imprevizibile care pot surveni și pot să-ți strice planurile. Indiferent dacă achiziționezi apartamentul pentru a locui în el sau pentru a-l închiria, este important să ai în vedere câteva lucruri.

De aceea, îți oferim astăzi câteva aspecte de care ar fi indicat să ții cont în momentul în care decizi să achiziționezi un apartament.1. Orientează-te înspre un ansamblu de locuințe

Caută un proiect imobiliar finalizat (sau care este în curs de dezvoltare) și alege să îți cumperi o locuință în cadrul ansamblului. Astfel, te asiguri că locuiești într-o zonă bună (în general, ansamblurile de locuințe sunt amplasate corespunzător), în cadrul căreia vei avea parte de siguranță (sunt amplasate camere video, există personal care asigură paza, precum și porți de securitate), de liniște și confort.

Într-un ansamblu de locuințe se regăsesc, de obicei, și zone verzi, parcuri pentru copii, parcuri pentru câini, locuri pentru relaxare (piscine, terenuri de sport, săli de fitness). Uneori, în proximitatea clădirilor rezidențiale se pot afla și magazine, cafenele, restaurante, saloane de cosmetică și alte locuri utile rezidenților.

De asemenea, în momentul în care îți achiziționezi un apartament într-un ansamblu de locuințe, este foarte probabil să ai inclus un loc de parcare (fie un garaj subteran, fie o parcare în aer liber), așa că vei scăpa de stresul că nu ai unde să îți lași mașina. 2. Stabilește un buget clarUn alt aspect de care ar trebui să ții cont atunci când decizi că vrei să îți cumperi un apartament este, fără îndoială, bugetul. În momentul în care îl stabilești, nu uita să incluzi prețul de achiziție, costurile de întreținere stabilite în funcție de fiecare ansamblu rezidențial, comisioanele agenților imobiliari (în cazul în care faci achiziția printr-o agenție), taxele notariale. De asemenea, stabilește și o sumă separată pentru anumite cheltuieli imprevizibile care pot apărea oricând.3. Caută informații despre dezvoltatorÎn momentul în care te-ai hotărât asupra imobilului, încearcă să afli informații despre dezvoltatorul proiectului imobiliar sau al clădirii: în ce alte proiecte a fost implicat, calitatea acestora, experiența dezvoltatorului. 4. Interesează-te de regulamentul comunitățiiDacă ai decis să îți achiziționezi un apartament într-un ansamblu rezidențial, atunci ține cont că poate exista un regulament, în funcție de nevoile locuitorilor și ale proprietarilor. Asigură-te că acest regulament este în concordanță cu așteptările și nevoile tale și că anumite restricții impuse nu îți afectează stilul de viață sau dorințele personale (de exemplu, unele ansambluri rezidențiale nu permit plimbatul câinilor, așa că va trebui să găsești alte zone sau parcuri în cazul în care ai un animal de companie).5. Inspectează calitatea construcțieiNu în ultimul rând, este esențial să verifici calitatea construcției și a materialelor utilizate. Apelează la un specialist și examinează structura clădirii, asigură-te că sistemul electric, sistemul de încălzire și răcire și instalațiile sanitare sunt bine puse la punct și, de asemenea, nu uita de finisaje (pardoseli, pereți, tavan).

Cumpărarea unui apartament poate fi o decizie costisitoare, dar acesta este la rândul său și o investiție (indiferent că alegi să locuiești în el sau dacă îl vei închiria ulterior). Important este să îți stabilești un buget realist (incluzând și cheltuielile imprevizibile), să alegi ceva ce ți se potrivește (ansamblurile rezidențiale pot fi variante comode, sigure, în care totul este pus la punct, în cadrul cărora beneficiezi de siguranță, confort, relaxare și unde se poate crea o adevărată comunitate), să te interesezi în legătură cu dezvoltatorul și să inspectezi calitatea construcției, astfel încât să nu ai surprize ulterioare.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...