5 activități distractive și interesante pe care le poți face (doar) în Kenya

Dacă anul acesta îți dorești o vacanță cu totul și cu totul inedită, rezervă-ți o călătorie în Kenya, paradisul Africii. Practic, indiferent care sunt preferințele tale ca turist, această destinație îți va satisface așteptările. 

Te întrebi, poate, de ce ai alege să-ți petreci concediul în Kenya și nu într-o altă locație? Ei bine, în principal datorită activităților extrem de interesante și distractive pe care le poți face (doar) aici!

Mergi într-un safari 

Cu siguranță una dintre acele activități pe care nu trebuie să le ratezi dacă ajungi în Africa este un safari în Kenya.

Pentru a obține o ofertă avantajoasă de preț negociază – acesta este un obicei la care localnicii zonei țin foarte mult, aproape la fel de mult ca la tradiția bacșișului! Cu puțin noroc, dar cu și bune abilități de negociere poți merge în safari contra unei sume chiar și de trei ori mai mică decât cea solicitată inițial de către prestatorii de servicii.

Durata unui safari este destul de lungă, deci rezervă-ți o zi întreagă pentru a vizita parcul național, pentru drumeția prin junglă, dar și pentru a observa animalele din savană.

Îți garantăm distracția și adrenalina și, în plus, suntem convinși că vei putea surprinde o mulțime de cadre interesante pentru arhiva personală de fotografii!

Escaladează muntele Kenya

Probabil știi deja că în Africa se regăsește și vestitul vârf Kilimanjaro, muntele care oferă privliști minunate și care este și cel mai înalt de pe acest continent.

Se pare însă, că, la capitolul superlative, Kenya câștigă încă un punct, aici aflându-se și muntele cu același nume a cărei înălțime este de 5.199 de metri. Vorbim, de fapt, despre cel de-al doilea cel mai înalt vârf din lanțul muntos al Africii, care îi așteaptă pe aventurieri să-i escaladeze culmile.

Deși, ce-i drept, majoritatea porțiunilor sunt destul de dificile de cutreierat, există și câteva care pot fi descoperite chiar și de turiștii care nu sunt neapărat pasionați ai drumețiilor. 

Vizitează Mombasa

Pentru cei care preferă călătoriile cu un aport informațional și cultural crescut, recomandăm, în cadrul unei vacanțe în Kenya și o vizită în Mombasa.

Acesta este un orășel-port care delectează privirile turiștilor ce-l descoperă la pas cu clădiri cu arhitectură arabă, miresme de mirodenii și plaje fermecătoare cu recifuri de corali. De asemenea, tot aici poți încerca și alte activități inedite: vizionarea de delfini și pescuitul de adâncime. 

Mombasa se întinde pe partea de coastă a Kenyei, de-a lungul Oceanului Indian și are  istorie care datează din jurul anilor 900 d.Hr. 

Fă shopping în Nairobi

Fără doar și poate că nu poți rata tocmai capitala Kenyei pe durata unei vacanțe aici! Nairobi este un oraș plin de viață și totodată una dintre cele mai înalte așezări din lume (fiind situat la o altitudine de 1600 de metri).

Așa cum te-ai fi așteptat, capitala concentrează cele mai importante instituții ale țării, printre care centre educaționale, întreprinderi, hoteluri și, desigur, centre comerciale.

Vrei să te relaxezi și să te bucuri de o experiență autentică de cumpărături? Ia la pas străzile din Nairobi și dă start unei sesiuni de shopping de neuitat!

Nu rata insula unde nu circulă mașini 

Insula Lamu – căci despre ea este vorba – este un loc absolut fermecător care oferă turiștilor o liniște deplină, având în vedere că aici nu circulă mașini.

Dacă îți dorești, deci, o porție binemeritată de relaxare departe de agitația cotidiană, atunci nu rata insula Lamu, așa zisă ”capitala măgarilor africani”, aceste animale fiind singurele modalități de transport terestru permis în zonă. 

Clima ecuatorială plăcută, animalele rare dar și diversitatea culturală sunt alte câteva motive pe care le ai pentru a vizita Kenya. Bucură-te de o vacanță complexă în Kenya și trăiește experiențe de neuitat!

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...