46 de tone de alimente, colectate și distribuite cu sprijinul Lidl

Banca Regională pentru Alimente Roman este cea de-a treia din țară dezvoltată după modelul Federației Europene a Băncilor de Alimente (FEBA) și fondată cu sprijinul Lidl, după cele din București și Cluj.

În primele 6 luni de la inaugurare, centrul din Roman a reușit să colecteze și să distribuie produse în valoare totală de peste 255.000 lei.

Banca Regională pentru Alimente din Roman a sprijinit 34 de organizații, din orașe precum Roman, Bacău, Iași, Piatra Neamț și Suceava. Astfel, peste 4.000 de beneficiari, printre care copii, bătrâni și persoane cu dizabilități, au primit hrană zilnică. În total, au fost colectate și distribuite de la parteneri peste 46 de tone de alimente, în valoare de peste 255.000 lei. Până la finalul acestui an, organizația își propune să colecteze 100 de tone de alimente și să extindă colaborarea cu și mai mulți retaileri și producători de pe piață.

Risipa alimentară este o problemă mondială, care produce efecte negative atât asupra economiei, cât și asupra bunăstării populației. În România, aproape 7 tone de mâncare se risipesc zilnic, iar lipsa de conștientizare la nivelul societății este un factor care contribuie la creșterea cantității de alimente care ajunge la gunoi.

Conform statisticilor din cadrul proiectului „100 de Români”, lansat anul trecut de Lidl împreună cu Ambasada Sustenabilității, dacă România ar fi o comunitate de 100 de români, fiecare ar risipi 74 de kilograme de mâncare anual, în timp ce 58 de oameni ar trăi la limita sărăciei sau ar fi în risc de sărăcie.

Până în prezent, cele trei bănci de alimente din București, Cluj și Roman au colectat peste 350 tone de alimente de la peste 30 de donatori. Acestea au fost distribuite în mod gratuit către peste 22.000 de beneficiari din ONG-uri și centre ce găzduiesc persoane aflate în dificultate: orfani, bătrâni, copii și adulți în prag de sărăcie sau persoane cu dizabilități.

Până la finalul lui 2019, rețeaua își propune fondarea altor bănci regionale în orașe precum Brașov, Craiova, Timișoara sau Brăila, pentru a acoperi toate regiunile României.

- Publicitate -

Aproape o treime dintre cei care călătoresc cu autocarul sunt nemulțumiți de autogări

Aproape o treime dintre cei care călătoresc cu autocarul sunt nemulțumiți de calitatea autogărilor, considerându-le nesigure, arată un sondaj...

1 din 7 români consideră că deșeurile de plastic din natură au devenit o problemă majoră

Deșeurile din plastic aruncate în natură – în păduri, ape sau pe marginea drumului – sunt considerate una dintre...