45% dintre români își vor schimba jobul după pandemie

Potrivit unui sondaj eJobs, 45% dintre respondenți spun că primul lucru pe care îl vor face după pandemie va fi să își găsească un nou loc de muncă.

14,5% nu plănuiesc să facă vreo schimbare, 11% vor să urmeze un proces de reconversie profesională, iar 9% au de gând să plece din țară.

6,5% spun că au în plan să își deschidă un business odată ce economia își va reveni, iar 5% vor să ceară o mărire salarială.

Întrebați care cred că sunt categoriile profesionale care își vor găsi cel mai ușor un job la finalul pandemiei, 23% dintre participanții la survey au pus pe primul loc specialiștii.

21% cred că șansele cele mai mari le au IT-iștii, iar 15% menționează muncitorii calificați. Urmează tinerii fără experiență (14%), muncitorii necalificați (12,5%) și candidații peste 45 de ani (7,4%).

În mod surprinzător, pe ultimele locuri apar freelancerii (4,3%) și managerii (2,8%).

După un an destul de complicat pentru piața muncii, 52% dintre candidați cred că acum este cel mai bun moment pentru a se angaja sau a-și schimba jobul.

20% cred că în vară va fi momentul potrivit pentru o astfel de schimbare, 12% cred că din toamnă, iar 10% estimează că abia din 2022 piața muncii își va reveni.

- publicitate -

trebuie să citești