All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

-PUBLICITATE-

45% dintre angajați se așteaptă să revină complet la birou după pandemie

După pandemie, 45% dintre angajați se așteaptă să revină complet la viața de birou, cât mai aproape de cum era înainte de Covid-19, arată un studiu Genesis Property.

Aproape 35% dintre angajați cred că lucrul hibrid va fi modelul de lucru al viitorului și doar un angajat din cinci crede că în viitor va lucra mai mult de acasă.

Pentru a menține un echilibru bun între viața de la birou și cea de acasă, 31,9% dintre angajați își doresc să lucreze doar de la birou după ce va trece pandemia.

Alți 36,2% vor să vină 3-4 zile pe săptămână la sediul companiei și doar 9,4% consideră că lucrul de acasă 100% din timp este mai potrivit pentru viitor.

Care sunt principalele beneficii ale modelului hibrid

Pentru 54,3% dintre angajați, modelul de lucru hibrid înseamnă flexibilitate și independență în activitatea profesională.

Alți 51,5% susțin că are un rol major în menținerea echilibrului între viața personală și cea profesională.

În același timp, 39,5% spun că așa își pot eficientiza timpul și resursele, iar 38,3% recunosc că au lucrat mai eficient în acest sistem în ultimul an.

Nu în ultimul rând, 26,2% spun că lucrul hibrid îi ajută să evite probleme de sănătate psiho-emoțională care pot să apară atunci când lucrează doar de acasă.

Oamenii cred că biroul trebuie să treacă prin schimbări pentru a se adapta viitorului

În acest context, angajații cred că biroul lor trebuie să treacă printr-o serie de schimbări pentru a se adapta modelului de lucru al viitorului.

35,4% dintre cei care au răspuns sondajului Genesis Property se așteaptă la schimbări în ceea ce privește măsurile pentru protejarea sănătății.

Alți 32,5% consideră că vor vedea schimbări privind structura și organizarea spațiului, așa încât să răspundă mai bine modului de lucru care va fi aplicat în companie.

- PUBLICITATE -

TREBUIE SĂ CITEȘTI