400 de interviuri organizate la sediul depozitului Lidl Cordun

Peste 2000 de oameni din țară și diaspora au aplicat pentru unul din joburile disponibile în cadrul noului depozit Lidl Cordun, județul Neamț.

În plus, peste 400 de interviuri de angajare au fost susținute în cadrul evenimentului de recrutare Lidl Cordun, care a avut loc pe 8 și 9 februarie..

Timp de două zile, retailerul german a transformat noul sediu administrativ al celui de-al cincilea depozit pe care urmează să îl deschidă anul acesta lângă localitatea Cordun, județul Neamț, într-un spațiu destinat recrutării noilor colegi.

În cadrul evenimentului de recrutare au participat peste 600 de persoane și au fost susținute peste 400 de interviuri pentru ocuparea celor aproximativ 140 de poziții disponibile de lucrător în depozit.

Lidl a realizat un sondaj în rândul viitorilor angajați

Mai mult, cu ajutorul persoanelor prezente la eveniment, Lidl a realizat un sondaj de opinie pentru a cunoaște mai bine profilul viitorului angajat. Acesta a demonstrat că aproximativ o lună (62 %) este cea mai scurtă perioadă de așteptare pentru un loc de muncă potrivit, iar doar 15% dintre repondenți și-au găsit un loc de muncă într-un timp mai îndelungat (peste patru luni). Cel mai important criteriu când vine vorba de alegerea unui job este salariul (26 %), urmat de stabilitatea și siguranța postului (23 %) și condițiile de muncă (19 %).

Cât despre statutul angajaților pe piața muncii, 46 % dintre persoane sunt fără un loc de muncă în prezent, 39 %, angajați și doar 15 % nu au mai avut un job până în prezent. Dintre cei 371 de respondenți, 43 % sunt absolvenți de liceu sau școală profesională (25 %), cu vârsta peste 35 de ani (58 %).

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...