4 tratamente eficiente, cu efect rapid pentru durerile de genunchi

Durerea de genunchi este una dintre cele mai des întâlnite dureri,în rândul populației din întreaga lume, alături de durerile de spate. 

Aceasta este o durere comună și poate ascunde mai multe afecțiuni, traumatisme sau chiar boli degenerative la nivelul genunchiului. 

Unele dintre cele mai frecvente simptome sunt durerea, fie că aceasta este în timpul mișcării sau în repaus, dar și mobilitatea scăzută. 

Articulația genunchiul, este una dintre cele mai mari articulații ale corpului uman și aceasta are un rol foarte important în susținerea greutății corporale. 

De aceea, articulațiile genunchiului sunt supuse unei presiuni permanente, iar, cu timpul se poate ajunge chiar la boli degenerative, precum gonartroza, care manifestă prin degradarea treptată a articulației. 

Practicarea sportului este un alt motiv care poate duce la dureri și afecțiuni ale genunchiului și majoritatea sportivilor de performanță, dar nu numai, se confruntă cu dureri au afecțiuni frecvente la nivelul genunchiului. 

În funcție de cauza durerii dar și a diagnosticului, tratamentele pentru durerile de genunchi sunt multiple și poți apela la mai multe variante de tratamente. 

Printre acestea sunt tratamentele medicamentoase, pe bază de analgezice, proceduri medicale speciale, proceduri cu infiltrații în articulații sau intervenții chirurgicale. 

Simptomele și durerile de la nivelul genunchilor nu trebuie ignorate, pentru a nu se ajunge la o agravare a articulației, a durerii sau chiar la imobilitate.  

În cadrul Clinicii Oxxygene din București, te poți bucura de tratamente revoluționare prin infitrații în genunchi, care te ajută să scapi de durere și de simptomele neplăcute cu care te confurnți, mult mai rapid, dar și să tratezi multe dintre afecțiunile genunchiului. 

Ce sunt infitrațiile în genunchi? 

Infiltrațiile în genunchi efectuate la ClinicaOxxygene.ro, sunt terapii revoluționare, prin care se introduce, printr-o manevră lentă și nedureroasă diverse substanțe în articulația genunchiului. 

Aceste proceduri sunt efectuate cu ajutorul unor ace specifice procedurii, iar aceasta durează câteva minute, după care pacientul se poate întoarce acasă, cu recomandarea de a face un reapus de la mișcare, o perioadă scurtă de timp. 

Aceste substanțe au rol de vindecare dar și de amelionare a patologiei intraarticulare. 

Pentru ce tipuri de afecțiuni se pot face infiltrațiile în genunchi?

Infiltrațiile în genunchi se pot face pentru orice afecțiune a genunchiului cu excepția celor care reprezintă rupturi ale unor componente a articulației sau țesuturi precum meniscul sau ligamentele, care necesită tratamente chirucgical, dar și în cazul unor neoplazii. 

Infiltrații cu Ozon

Infiltrațiile cu ozon sau autohemoterapia este o procedură cu acțiune antiinflamatorie, antioxidantă și imunomodulatorie. 

Acestea se realizează în funcție de stadiul și gravitatea inflamației articulare, iar protocolul folosit poate include atât infiltrații intraarticulare cât și periarticulare. 

Infiltratiile cu acid hialuronic

Acidul hialuronic are rolul de a proteja și lubrifia  articulația iar acesta se prezintă sub forma unei substanțe vâscoelastică care este introdusă în articulație. 

Pe lângă acest rol, acidul hialuronic determină și ameliorează durerea de la nivelul genunchiului. 

Infiltrația PRP sau infiltrațiile cu plasmă

Acest tip de infiltrații sunt foarte benefice pentru că se folosesc de puterea de regenerare a propriului corp. 

Pacientului i se recoltează o cantitate de 10-20 ml de sânge care este centrifugată într-o centrifugă specială, pentru a se separa plasma cu trombocitele. Ulterior aceasta este introdusă în genunchi, prin intermediul unei manopere lente și nedureroase. 

Acest tip de infiltrații sunt recomandate pentru mai multe tipuri de afecțiuni precum tendinitele, ruptura de tendon, leziunile degenerative, artroza dar și postoperator. 

Infiltrațiile cu produse antiinflamatoare

Aceste infiltrații folosesc produse cu corticoizi, pentru a avea un efect antiinflamator imediat și pentru ameliorarea durerii. 

În cadrul Clinicii Oxxygene sunt respectate toate normele de asepsie și antisepsie iar protocolul terapeutic este foarte bine standardizat. 

Clinica Oxxygene are o experiență acumulată de peste 10 ani de activitate și dispune de aparatură de ultimă generație, oferind astfel servicii medicale superioare, fiind întotdeauna dedicați sănătății. 

Medicii cu experiență din cadrul Clinicii Oxxygene sunt pregătiți  nu doar în tratare ci și în prevenție și personalizare a tratamentelor și pot fi găsiți la adresa: Strada Enăchiță Văcărescu Nr. 18, sector 4, București sau pe strada Petre Ispirescu, Nr. 6, Otopeni, Ilfov.

- publicitate -