4 servicii importante pentru care să apelezi la un notar public

Notarul public ocupă un rol esențial în cadrul societății. Așa cum jurnalistul este poreclit „câinele de pază al democrației”, notarul veghează asupra legalității transferurilor de drepturi, bunuri și obligații între indivizii din societate. Mai mult, notarul deține puterea de a preveni litigii și de a corecta greșeli ce pot avea urmări serioase pentru părțile implicate. Citește în continuare pentru a afla care sunt 4 dintre cele mai importante servicii de care te poți bucura atunci când apelezi la un notar public.

Apeleaza la o societate profesionala notariala pentru autentificarea documentelor tale!

Există două forme de organizare în care notarul își poate desfășura activitatea: ca singurul notar-titular la un birou individual sau în colaborare cu alți notari, în cadrul unei societăți profesionale notariale. Orice formă ai alege, trebuie să știi că una dintre principalele activități pe care le întreprinde un notar public este asigurarea că un anumit document poate fi considerat autentic. Acest rezultat provine în urma unui proces complex de verificare a documentației cu mare atenție, pentru a putea identifica orice neregulă din punct de vedere legal.

În funcție de gravitatea greșelilor și de numărul acestora, notarul îți poate propune mai multe variante:

  • Greșeala este una minoră: notarul va rescrie actul, corectat
  • Greșeala induce ideea de înșelăciune? Notarul îți va redacta un contract perfect legal și avantajos. În cazul în care ambele părți convin asupra documentului propus de notar, acesta poate fi autentificat.

Desfacerea contractului in fata unui notar public

Unul dintre contractele care se pot desface în biroul unui notar public este contractul de căsătorie. Aceasta este metoda amiabilă, atunci există acord comun asupra despărțirii și asupra împărțirii bunurilor. De asemenea, custodia copilului, adresa lui de domiciliu și programul de vizite pot fi stabilite în fața notarului public. Alte contracte ce pot fi reziliate sunt cele de vânzare-cumpărare dacă sunt întrunite anumite condiții sau dacă părțile nu și-au îndeplinit obligațiile asumate.

Legalizarea copiilor, una dintre cele mai comune activitati ale unui notar public

În numeroase proceduri de înscriere pentru diverse activități se cer copii legalizate de pe acte personale, atunci când depunerea originalului nu este posibilă. Astfel, persoana care se ocupă de recrutare este sigură că actul aparține într-adevăr celui care îl depune. Legalizarea unei copii este una dintre cele mai rapide activități notariale și se poate realiza aproape pe loc. Aceasta se află pe lista de acțiuni cu durata mică de execuție, însă există anumite servicii notariale care necesită un timp îndelungat, precum încheierea actelor complexe și cu un grad ridicat de risc.

Beneficiaza de consultanta juridica intr-un cabinet notarial

Fiind un expert în probleme juridice, notarul public este cea mai potrivită persoană la care să apelezi atunci când:

  • Nu înțelegi termenii juridici și cum te afectează ei;
  • Ești suspicios asupra legalității unui act;
  • Vrei o opinie sigură înainte să semnezi un contract;

Contractul deja semnat conține greșeli pe care le vrei corectate, etc.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...