4 secrete ale video marketing-ului

Vrei să creezi materiale video pentru a-ți promova brandul? Conform unui studiu, 80% din utilizatorii de internet preferă mai degrabă să urmărească videoclipuri, decât să citească articole. Acesta este și motivul pentru care platformele precum Youtube au devenit atât de populare în ultimii ani. Prin intermediul conținutului video, poți să ajungi la mai multe persoane și să le câștigi încrederea, pentru a-ți cumpăra produsele sau serviciile. Iată 4 secrete pentru a îmbunătăți strategia ta de video marketing!

1.Focusează-te pe poveste

Dacă vrei ca videoclipurile tale să fie urmărite, trebuie să trezești emoții în cei care le vizionează. Conținutul generat exclusiv pentru creșterea vânzărilor sau promovare, este de obicei ignorat. Orice ai vrea să transmiți, asigură-te că oferi valoare pentru vizualizatori și focusează-te pe aceștia. Creează o poveste despre brandul tău și explică misiunea și valorile pe care le are. Vei face oamenii să înțeleagă mai bine ce oferi, cum îi poți ajuta și de ce să apeleze la tine.

2.Asigură-te că atragi atenția din primele secunde

Deoarece există milioane de videoclipuri și timpul este o resursă limitată, utilizatorii au devenit mai selectivi. Aproape nimeni numai are răbdare să urmărească un videoclip de la cap la coadă! Majoritatea persoanelor nici nu vor fi interesate de acesta, dacă nu îi captivează încă de la început. E important să lași o impresie plăcută din primele secunde!

Pentru asta, poți începe videoclipul cu:

  • O fază amuzantă: Poți prezenta această faza ca pe o secvență din videoclip, pentru a crea interes.
  • Un studiu: ‘’Știai că folosind conținut video, crești șansa ca un client să cumpere un produs sau un serviciu de la tine cu 50%?’’
  • O explicație clară a ceea ce urmează să prezinți: ‘’Acesta este Produsul X și astăzi îi voi face un review și îți voi spune dacă se merită să-l cumperi sau nu.’’
  • O întrebare personală: Spre exemplu, dacă ești în industria de fitness, poți pune o întrebare precum ‘’Vrei să crești rapid în masă musculară?’’

Află cât mai multe despre audiență! Dacă știi ce limbaj folosesc cei care se uită la conținut similar cu al tău și care le sunt dorințele și problemele, totul va fi mai ușor.

3.Oferă informații utile

Explică-le oamenilor cum să folosească produsul sau serviciul tău și ce beneficii vor obține. Deasemenea, creează videoclipuri cu informații despre industria în care activezi. În acest fel, vei îmbunătăți viața celor care te urmăresc și te vei poziționa pe piață ca și influencer. Ai posibilitatea de a crea materiale video după articolele tale de tip listă sau tutoriale. Iar dacă vrei să faci totul într-un mod mai profesionist, folosește serviciile integrate de video marketing de la luxury-photo-video.com. Poți prezenta imaginea ta printr-un video de calitate și pentru dovadă socială. Arătând testimoniale de la clienții vechi, vei putea atrage alții noi, într-un timp mult mai scurt. 

4.Optimizează videoclipul pentru motoarele de căutare

Primul pas pentru a face asta este să te ocupi de titlu și descriere. Folosește cuvinte cheie și creează un thumbnail care să atragă atenția, deoarece acesta va determina numărul de click-uri pe care le vei obține. Pe lângă asta, fă o transcriere! Motoarele de căutare nu pot viziona un videoclip sau să asculte materiale audio, dar indexează scrisul. 

Te întrebi pe ce platformă de hosting ar trebui să îți postezi materialele? Ei bine, asta depinde de scopul tău. Dacă postezi pe site-ul sau blogul personal, îți va fi mai ușor să menții legătură cu oamenii și să îi transformi în abonați pe email sau să ii convingi să se întoarcă. Totuși, vei avea mai puține vizualizări. Pe alte platforme, lucrurile se întâmplă în mod opus. Acestea sunt construite pentru a păstra utilizatorii la ei și majoritatea traficului îl vei pierde. Dar vei obține mai multe vizualizări și îți vei crește brandul.

Ești gata să atragi mai mulți clienți?

Deși materialele video te pot ajuta să-ți scalezi afacerea, amintește-ți faptul că oamenii au opțiuni și nu dispun de timpul necesar pentru a se uita la orice. Asigură-te că videoclipurile tale atrag atenția încă din primele secunde, oferă informații utile utilizatorilor și optimizează totul pentru motoarele de căutare. Urmând aceste sfaturi, vei putea crea o strategie de video marketing care să funcționeze și să te bucuri de rezultate.

- Publicitate -

România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane metri pătrați

În prezent, România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane de metri pătrați, din care...

Kingfisher, proprietarul Brico Depot, deschide un hub tehnologic în Cluj-Napoca

Kingfisher, compania internațională de bricolaj care deține B&Q, Screwfix, Castorama și Brico Depot, deschide un hub tehnologic la Cluj-Napoca,...