4 greseli SEO pe care le poti face dupa ce achizitionezi serviciul de gazduire web

Desi orice afacere online are nevoie de o strategie SEO, practicile de acest tip se schimba pe parcursul anilor. De aceea, oricine poate ajunge usor in pozitia in care sa aplice idei ce nu mai functioneaza si sa obtina rezultate negative.

Iata 4 dintre cele mai comune greseli pe serverele de gazduire web si solutiile la acestea!

  1. Nu-ti cunosti nisa de activitate

Nu poti ocupa pozitii fruntase in Google atat timp cat nu intelegi ce-si doresc oamenii. Multe afaceri online au o lista de cuvinte cheie si incearca sa creeze continut in jurul acestora, dar asta nu este suficient.

In schimb, trebuie sa stii care sunt trendurile actuale si sa ai un profil in minte pentru clientul ideal. In felul acesta, vei putea sa deosebesti intentiile de cautare si sa maresti rata de conversie.

Analizeaza activitatea competitorilor si afla pentru ce fraze sunt pozitionati in top, apoi gandeste-te cum ai putea sa faci lucrurile mai bine. Exista multe unelte online ce te pot ajuta sa duci totul la un nivel avansat.

Este important sa efectuezi un audit SEO in mod periodic pentru a repara erorile si pentru a putea sa ai un page ranking superior.

  1. Nu atragi link-uri din surse externe bune

Un link de la un site diferit de-al tau este precum o recomandare pentru Google, astfel incat este necesar sa strangi cat mai multe. Pe de alta parte, calitatea pe serverele de gazduire web are o relevanta mai mare decat cantitatea.

Asadar, nu incerca sa cumperi legaturile si nici sa te bucuri pentru cele primite de la site-uri din domenii diferite. Focusul tau trebuie sa ramana pe cei din aceeasi industrie sau pe domeniile cu o autoritate similara.

Ai grija la textul ancora, fiindca acesta este citit de roboti si le spune despre ce este vorba. Din acelasi motiv, expresiile de tipul „click aici” ar putea sa nu fie eficiente. Ceea ce-ti doresti sunt cuvinte cheie sau numele website-ului/al brandului.

  1. Folosesti prea multe link-uri interne

In mod normal, link-urile catre alte sectiuni din site pot fi introduse in orice pagina. Aceasta activitate are rolul de a spori vizibilitatea si de a pastra vizitatorii mai mult timp. Asigura-te doar ca nu incluzi link-uri interne peste tot de dragul de a le avea.

Daca acestea nu sunt plasate in mod natural, vei pierde o parte mare din cititori. In plus, aceasta poate fi privita drept o activitate suspicioasa de catre Google.

Grupeaza doar paginile similare pe serverul de gazduire web si evita ceea ce este irelevant. Poti efectua analize pentru legaturile care nu mai functioneaza si sa schimbi pagina 404 cu una care sa mareasca rata de conversie.

  1. Nu imbunatatesti continutul in mod constant

Stiai ca algoritmii de la Google verifica actualitatea informatiilor? Pe langa faptul ca ar fi recomandat sa scoti data publicarii din pagini, este necesar sa optimizezi permanent continutul.

Nu exista un plan exact pentru asta, dar poti face oricand mici modificari. Spre exemplu, adauga un research sau mareste lungimea unui articol.

Postarile tale pot fi analizate constant, pentru a fi sigur ca acestea raman la zi. Instaleaza Google Analytics si vei sti care pagini sunt in top, precum si progresul pe care-l obtii in urma eforturilor.

- Publicitate -

TBI Bank își schimbă proprietarul. Va fi achiziționată de o companie americană

4finance Holding S.A. a semnat un acord definitiv pentru vânzarea TBI Bank EAD către Advent International, unul dintre cei...

Domeniile Ostrov, creștere puternică a vânzărilor online pentru gama de vinuri Naiada

În perioada 1 ianuarie – 31 martie 2025, Domeniile Ostrov au înregistrat o creștere de peste 130% a vânzărilor...