4 concepte care redefinesc strategiile de business ale viitorului

Viitorul muncii este definit prin schimbări accelerate, dinamism și o atenție cât mai mare îndreptată spre angajat. Companiile trebuie să își construiască o cultură și o imagine de brand solidă, pentru a răspunde la nevoile fiecărui angajat în parte, atât în privința efectuării muncii, cât și a locului unde o desfășoară.

Astfel, vorbim despre concepte care redefinesc strategiile de business, pregătindu-le pentru viitor, cum ar fi necesitatea clădirilor sustenabile sau dezvoltarea soluțiilor concrete. Despre toate acestea și alte aspecte, dar și de ce trebuie să fie puse în aplicare în cel mai scurt timp posibil, pentru sănătatea companiei și a angajatului, vom vorbi mai jos:

1.   Îmbunătățirea modului în care angajații percep spațiile de lucru comune

După ce angajații s-au obișnuit cu munca de acasă, în confortul și siguranța propriei locuințe, reîntoarcerea la birou poate fi o reală provocare. Siguranța sanitară este un aspect important care trebuie prioritizat de către companii, pentru îmbunătățirea experienței angajaților la locul de muncă.

În spațiul de lucru e importantă dotarea cu echipamente necesare și confortabile, care îi vor asigura angajatului un confort sporit pe toată durata programului de muncă. Mai apoi, pentru spațiile comune (zone de relaxare, baia sau bucătăria biroului), sunt necesare a fi aplicate aceleași principii. Cât timp angajatul se simte în siguranță și simte că îi sunt ascultate nevoile, vor crește productivitatea și devotamentul față de munca pe care o desfășoară pentru companie.

Spre exemplu, certificarea IMMUNE Building Standard™ a apărut fix din această nevoie, de a asigura sănătatea clădirilor de birouri și pentru a promova conceptul de well-being pentru angajați. Implementarea acestei certificări inovatoare vine în sprijinul companiilor de a motiva angajații să revină într-un spațiu de lucru unde sănătatea lor este protejată.

2.   Co-living: echilibrul dintre viața profesională și personală chiar de la locul de muncă

Echilibrul dintre viața profesională și cea personală este un subiect des dezbătut în mediul de business de astăzi. O balanță echilibrată între muncă și timp liber îl va face pe angajat să aibă o sănătate psihică și fizică bună, iar beneficiile se vor vedea și în indicatorii de performanță ai companiei.

Conform unui sondaj realizat de către Genesis Property 53,4% dintre angajații români sunt de părere că interacțiunea în afara programului alături de colegii de muncă aduce coeziune între echipe și crește productivitatea pe termen lung. Beneficiile se resimt încă de la birou, de îndată ce există un spațiu de muncă care să asigure confortul și siguranța tuturor angajaților, chiar și după ce au terminat programul.

YUNITY Park, din zona Pipera, dezvoltat de către antreprenorul Liviu Tudor, fondatorul Genesis Property, este proiectat ca un campus dezvoltat în extensia biroului, pentru a oferi suport pentru noi experiențe adaptate stilului de viață al angajaților. Proiectul include spații de co-working și co-living, un centru modern de conferințe cu o capacitate totală de 540 de locuri și o cafenea restaurant de 190 de locuri. YUNITY Park se înscrie în strategia de sustenabilitate Genesis Property aliniată celor 10 principii ale Pactului Global al Națiunilor Unite privind drepturile omului, muncă și protecția mediului, dar și celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale ONU.

3.   Co-working: pentru echipe mici și proiecte determinate

Spațiile de co-working sunt tot mai populate în ultima perioadă. Ele pot fi amenajate în interiorul clădirii biroului, sau fiind încăperi de sine stătătoare, pentru angajații care lucrează în echipe mici și în proiecte determinate.

Vin în ajutorul colaborărilor cu alte persoane pentru anumite proiecte sau campanii ale companiei, pentru producători sau orice alt tip de proiect intern, care implică doar anumiți oameni din departamente diferite. Odată ce angajații au posibilitatea să efectueze munca și în alte locuri, construite pe aceleași principii de siguranță, se vor simți mai dornici să țintească către rezultate mulțumitoare pentru ei și companie.

4.   Flexibilitatea muncii, nu doar a programului

Programul de lucru flexibil nu mai este un beneficiu adus pentru angajați. El devine de la sine înțeles, odată cu redefinirea conceptului de a munci. Flexibilitatea trebuie simțită și asupra muncii, nu doar a programului.

Spațiile de lucru în aer liber sau birourile satelit sunt doar două dintre exemplele pe care companiile trebuie să le ia în calcul în redefinerea strategiilor de business ale viitorului. O transformare a biroului clasic, cu dorința de a-i asigura angajatului suportul necesar în a munci și a se simți bine, va fi un prim pas către adaptarea noilor schimbări venite în piața muncii.

Prin urmare, strategiile de business ale viitorului pornesc, în primul rând de la locul de muncă. De la biroul schimbat și adaptat situației actuale, care să îi asigure angajatului confort și siguranță sporită.

- Publicitate -

Crește interesul românilor pentru produse sănătoase. Care sunt cele mai căutate

România este pe primul loc în topul comenzilor de mâncare sănătoasă în Europa de Sud-Est prin Glovo, iar supermarketul...

Cometex Retail Park Caracal este aproape gata și va fi inaugurat în 13 februarie

Parcul comercial dezvoltat de Cometex în municipiul Caracal se va deschide în data de 13 februarie. Acesta este situat...