All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

miercuri | 14 aprilie | 2021
-PUBLICITATE-

39% dintre români dețin dispozitive inteligente pentru casă

Dacă ȋn noiembrie 2019, doar 2 din 10 români utilizatori de internet dețineau dispozitive inteligente pentru casă, la momentul actual acestea sunt utilizate de către 39% dintre respondentii unui studiu Exact Business Solutions.

Din perspectiva IOT, 11% dintre participanƫii la studiu dețin camere de supraveghere video și 4% dispozitive de purificare a aerului (ambele în creștere cu 3% faƫă de 2019).

Aproape 80% dintre cei intervievaƫi ar lua în considerare ajutorul unui robot umanoid în gospodărie.

Mai mult, 55% ar lua în considerare susƫinerea unui interviu de angajare cu un robot, iar 52% ar fi pasageri într-o mașină condusă de un robot umanoid.

Cu toate acestea, când vine vorba de copii, lucrurile devin mai nuanƫate, deoarece doar 34% dintre respondenți ar fi de acord să-și ducă copiii la o școală în care profesorii sunt roboți, în timp ce mai puțin de o treime (30%) și-ar lăsa copilul în grija unui robot umanoid.

Îîn ce privește opiniile respondenƫilor legate de impactul tehnologiei, 94% consideră „o schimbare pozitivă”, o creștere semnificativă ȋnregistrându-se în rândul celor mulțumiți de faptul că „tehnologia avansează într-un ritm atât de alert” (83% versus 78% în 2019).

- PUBLICITATE -