37 de noi trenuri electrice vor circula pe mai multe rute din România

Cele 37 de noi trenuri electrice cu câte șase vagoane și care vor putea circula cu o viteză de 160 km/h vor fi livrate până la finalul anului 2023.

Primul contract pentru 20 rame electrice de lung parcurs și mentenanța acestora pe o perioadă de 15 ani are o valoare de aproximativ 263 milioane euro, fără TVA.

Comanda inițială poate fi suplimentată cu alte 17 trenuri la care se adaugă o perioadă de mentenanță de 30 ani, un contract de 748 milioane euro, fără TVA. Fiecare tren va avea în componență șase vagoane care vor asigura 351 locuri pe scaune.

Trenurile vor fi dotate cu zonă pentru călători cu dizabilități; zonă destinată distribuirii automate de bilete și aparate de compostat; zonă de bar sau bistro; sisteme de climatizare și conexiune wi-fi.

Proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile și din bugetul de stat, iar primul tren va putea intra în circulație la finalul anului 2023.

CITEȘTE ȘI: CFR a recepționat calea ferată București Nord – Aeroportul Otopeni

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...