30% dintre români s-au vaccinat special pentru a putea călători

Odată cu relaxarea măsurilor anti-COVID, tot mai mulți angajați își fac planuri de călătorie pentru concediul din acest an, arată o analiză BestJobs.

42% dintre aceștia își aleg destinația de vacanță în funcție de restricțiile din țară de destinație.

57% declară că s-au vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2, iar dintre aceștia, 30% declară că au făcut acest pas doar pentru a fi eligibili să ajungă la destinația de vacanță dorită.

50% dintre românii care au participat la sondajul BestJobs declară că nu mai au nicio grijă referitoare la eventualele riscuri la care se expun în concediu.

În schimb, 28% se tem că oamenii s-au relaxat prea mult și nu mai respectă măsurile de igienă și distanțare socială.

Alți 19% sunt îngrijorați cu privire la venirea unui nou val de epidemie și, implicit, de impunerea unor noi restricții care ar putea da peste cap planurile de vacanță. 

Peste jumătate dintre angajați au deja planuri de vacanță

Până în prezent, 54% dintre angajații români și-au făcut deja planuri concrete de concediu, în timp ce 15% declară că nu își vor lua vacanță în această vară.

Dintre cei care au de gând să se bucure de zilele libere, 42% preferă să și le petreacă în țară, iar 18% au de gând să își împartă zilele libere între vizitarea țării și destinații externe.

12% își plănuiesc concediul de odihnă exclusiv în afara țării și 11% vor rămâne în orașul în care locuiesc.

Ce buget alocă angajații români pentru vacanța din această vară

â34% dintre ei spun că au de gând să cheltuiască mai mult decât anul trecut, în timp ce 22% nu vor avea cheltuieli din cauza lipsei planurilor, iar 16% vor să aloce sume mai mici decât anul trecut.

63% dintre cei cu planuri de vacanță spun că vor să profite de perioada verii.

Doar 10% dintre respondenți au de gând să își rezerve pentru concediu mai mult de 15 zile legate, în timp ce 41% își vor lua mai puțin de 10 zile consecutive.

Oamenii sunt reticenți să participe la evenimente cu mulți participanți

80% dintre respondenți spun că nu vor participa la niciun festival de muzică sau concert care presupune o adunare mare de oameni.

Mai mult de un sfert (26%) declară că nu s-ar simți în siguranță să participe nici dacă toți participanții ar fi vaccinați.

Părerea nu este împărtășită de alți 38%, care consideră că este în regulă să se organizeze astfel de evenimente atâta vreme cât cei prezenți sunt cu toții vaccinați,.

Alți 37% spun că ar participa fără să țină cont dacă ceilalți sunt sau nu vaccinați.

- Publicitate -

LPP a deschis al doilea depozit din România, dedicat vânzărilor online

Unitatea de 40.000 mp din România este al doilea centru de fulfillment gestionat de grupul polonez LPP în țara...

Al doilea Annabella Retail Park se deschide pe 1 august, la Râmnicu Vâlcea

Al doilea strip-mall Annabella Retail Park se va deschide pe 1 august la Râmnicu Vâlcea. Acesta are o suprafață...