30% din suprafaţa Oregon Park dedicată peisagisticii

Cel mai nou proiect de birori dezvoltat de Portland Trust în București, Oregon Park, va avea o suprafață dedicată peisagisticii și spațiilor deschise.

Spațiul verde reprezintă 30% din suprafața totală de 4 hectare a sitului și va fi alcătuit din zone cu gazon şi bănci, copaci indigeni, plante cu flori și arbuşti ornamentali, verzi tot anul. Peste 700 de plante şi copaci şi 2.400 mp de gazon vor plasa Oregon Park în topul celor mai verzi zone din centrul de afaceri Floreasca – Barbu Văcărescu.

„Peisagistica este crucială pentru Portland Trust şi ne-am propus ca spaţiul verde să fie integrat într-un mod practic și atractiv în Oregon Park în aşa fel încât oamenii să se bucure pe deplin de beneficiile sale. Aceasta este o completare naturală adusă tuturor celorlalte specificații de înaltă tehnologie ale proiectului, axate pe resurse naturale și eficiență energetică, care plasează Oregon Park în topul clasamentului clădirilor verzi de birouri din București: amprentă de carbon redusă și zero diminuare a stratului de ozon datorită materialelor de construcție, sistemul cu pompe de căldură geotermală (care generează economii de peste 35% la costurile legate de consumul de energie pentru încălzire și răcire), iluminat cu LED, încărcătoare pentru maşini electrice, suporturi pentru biciclete și depozitare a deșeurilor în spații pentru reciclare”, spune Robert Neale, proprietar şi Managing Director al Portland Trust.

Prin acest proiect de birouri de clasa A, Portland Trust continuă să aplice cele mai noi și cele mai avansate tehnologii ecologice și sustenabile în construcția de clădiri de birouri verzi din România. Proiectul va avea certificat BREEAM cu calificativul „Excelent”.

Oregon Park, date cheie

Poziţionat strategic în zona Floreasca – Barbu Văcărescu din Bucureşti, Oregon Park va cuprinde trei clădiri cu o suprafaţă închiriabilă totală de 70.000 mp. Clădirea A va avea o suprafaţă de 20.000 mp, în timp ce clădirile B și C vor avea fiecare 25.000 mp. Primele două clădiri sunt alcătuite din parter plus 6 etaje, fiecare cu două niveluri de parcare subterană. Acestea se află în stadii avansate de construcţie şi vor fi finalizate în această vară.

Designul şi layout-ul Oregon Park sunt asemănătoare cu ansamblul de birouri finalizat de Portland Trust în urmă cu 10 ani, în zona de nord a Bucureştiului pe DN1, care și-a menținut întotdeauna un grad ridicat de ocupare datorită accentul pus pe zona verde și pe spațiile generoase dintre clădiri.

- Publicitate -

Apple devine primul brand din lume evaluat la un trilion de dolari

Apple marchează un moment istoric, devenind primul brand din lume de un trilion de dolari, potrivit clasamentului celor mai...

Consumatorii cheltuiesc mai mult pentru servicii de streaming video

Cheltuielile medii lunare ale gospodăriilor cu platformele de streaming video la cerere au crescut cu aproape 30% față de...