3 sfaturi pentru amenajarea unei săli de evenimente

Amenajarea unei săli de evenimente implică timp, efort și atenție la detalii. Totul începe cu un plan bine pus la punct, elaborat în funcție de evenimentul care urmează să fie găzduit: nuntă, botez, zi de naștere, conferință etc. Indiferent de tipul evenimentului, lucrurile trebuie bine puse la punct, pentru că felul în care este aranjată sala va avea un impact deosebit, contribuind în mare măsură la succesul acestuia și la notorietatea locației.

Pentru ca o sală să poată găzdui orice tip de eveniment, ea trebuie dotată din capul locului cu un mobilier care poate fi adaptat și utilizat în diferite scopuri. Decorul de bază ar trebui să fie unul simplu, neutru, astfel încât să poată fi transformat cât mai ușor, în funcție de cerințele clientului. Mesele, scaunele, corpurile de iluminat, accesoriile, covoarele și pardoseala trebuie să arate bine, să fie de calitate și întreținute corect, pentru a arăta ca noi mult timp.

Pe lângă decorul în sine, cum spuneam și la început, detaliile sunt extrem de importante, iar aici ne-am gândit să-ți oferim câteva sfaturi esențiale de care să ții cont la amenajare.

Acordă atenție iluminatului

Foarte multe evenimente au loc seara, așa că iluminatul într-o astfel de locație trebuie gândit din această perspectivă. Chiar dacă sala respectivă are foarte multe ferestre care lasă lumina naturală să intre în interior, seara, acest avantaj va fi inutil. Prin urmare, spațiul trebuie să dispună de un sistem de iluminat eficient, care să poată fi adaptat în funcție de eveniment sau de un moment special al acestuia. Astfel, într-o sală de acest gen trebuie să existe mai multe corpuri de iluminat, dispuse în tot spațiul astfel încât fiecare colț să poată fi acoperit. În afara corpurilor principale, montate pe tavan, aplicele de perete sunt esențiale, pentru că pot crea un ambient foarte plăcut și intim. Acordă atenție la design și alege corpuri cât mai versatile, care să se potrivească oricărui tip de eveniment. În afară de asta, recomandat este să optezi pentru sisteme de iluminat cu LED, foarte versatile și eficiente energetic.

Sistem de climatizare

Dacă vrei ca sala să funcționeze pe tot parcursul anului, va trebui să apelezi la specialiști care să-ți configureze un sistem de încălzire și de ventilație eficient. Un profesionist va ști să-ți recomande instalația de încălzire și de răcire în funcție de dimensiunea sălii și de numărul de persoane care pot participa la un eveniment. Ventilația este, de asemenea, esențială, pentru că, indiferent de tipul de eveniment organizat, oamenii nu vor aprecia dacă în incintă vor simți miros de mâncare de la bucătărie.

Alegerea stilului de design

Pentru amenajarea unei săli de evenimente este important să optezi pentru un stil de design cât mai versatil, care să poată fi adaptat în funcție de situație. Potrivit architecturaldigest.com, sunt în tendințe stilurile scandinav, boho, mediteraneean, minimalist sau rustic, însă pentru o sală de evenimente se va opta mai curând pe un stil clasic-elegant și cu o anumită prestanță. De asemenea, stilul modern este unul care apelează la linii simple și amenajări minimaliste, însă ambientul poate fi schimbat complet cu câteva elemente de decor și flori. Deci, optează pentru clasic, modern sau minimalist ca să-ți poți varia oferta în funcție de cerințe.

Foto: Pexels

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...