Un buget redus nu înseamnă neapărat că nu poți deveni propriul tău șef, câștigându-ți în același timp și independența financiară. Faptul că ai nevoie de sume considerabile pentru a investi în deschiderea unei afacere este doar un mit! Descoperă 3 idei de afaceri pe care le poți porni cu un buget redus!
Atelier de sudură
Serviciile de sudură vor fi întotdeauna la mare căutare. În cazul în care ai deja experiență în acest domeniu, poți să-ți deschizi o afacere profitabilă fără prea multe cheltuieli.
Înregistrează-ți oficial afacerea de sudură, obținând statutul de persoană juridică, achiziționează un aparat de sudura MIG/MAG cu arc electric clasic, accesorii și investește inclusiv în publicitate, astfel încât să găsești clienții dispuși să apeleze la serviciile tale.
De asemenea, asigură-te că ai la dispoziție spațiul adecvat. Atelierul tău ar trebui să fie suficient de mare astfel încât să cuprindă nu doar un spațiu de lucru, ci și un loc pentru depozitarea materiilor prime și a produselor finite.
Opțional, poți asigura și un spațiu de prezentare. Nu uita nici de serviciile de transport! Deși unii clienți se pot prezenta la sediu, unii dintre ei vor dori să opteze pentru servicii de livrare.
Online coaching
Oferirea de servicii în format online a crescut destul de mult în ultima perioadă. Fie că e vorba de servicii B2B, așa cum este consilierea financiară, sau de servicii B2C, cum sunt ședințele de psihoterapie, acestea au început să se desfășoare din ce în ce mai mult în mediul virtual.
Antreprenorii, agenții de vânzări, oamenii de marketing, specialiștii în social media sau managerii pot fi clienții tăi, mai ales dacă ai destul de multă experiență într-un anumit domeniu și poți oferi sfaturi celor care au nevoie de astfel de servicii.
Înarmează-te cu multă răbdare, tenacitate și pornește la vânătoarea de clienți!. Rețelele de socializare pentru profesioniști, așa cum este LinkedIn, îți pot fi de mare folos în această privință. De asemenea, training-ul one-to-one necesită nu doar experiență, ci și o abordare practică, așa că pregătește-te să-ți sufleci mânecile pentru a rezolva problemele clienților tăi!
Servicii de fotografie
Pentru a începe o carieră în freelancing ca fotograf profesionist, vei avea nevoie nu doar de echipament foto de calitate (cel puțin un aparat DSRL cu 3 obiective, un trepied și un rucsac special), ci și de un portofoliu cu cele mai reușite lucrări ale tale, precum și de o prezență puternică în mediul online.
Dacă nu știi de unde să pornești, te sfătuim să îți oferi serviciile gratuit pentru câțiva prieteni, astfel încât să-ți construiești portofoliul, să-ți creezi un blog, dar și o pagină de Instagram și una de Facebook pe care să postezi în mod regulat.
Pregătește-te să lucrezi inclusiv în weekend-uri, pentru că evenimentele pentru care vei fi contractat cel mai probabil nu se vor desfășura în timpul săptămânii.
Pe măsură ce adaugi fotografii noi la portofoliul tău, asigură-te că îți faci remarcat propriul tău stil de a fotografia, precum și în ce privește estetica unică de procesare a imaginilor, astfel încât să fii contactat pentru felul unic în care imortalizezi momentele-cheie din viața clienților tăi.
Poate că înainte nu erai de părere că ai la dispoziție suficienți bani pentru a deschide o afacere profitabilă. Însă adevărul este că, în anumite cazuri, investiția inițială nu trebuie să fie foarte mare. Pentru cei cu spirit antreprenorial, inițiativă, perseverență și talent într-un domeniu specific, lansarea unei afaceri este un lucru tangibil.
Studiază cu atenție datele problemei, realizează necesarul de materiale, calculează bugetul inițial și timpul în care ți se vor amortiza investițiile, setează-ți obiectivele și deschide afacerea la care ai visat!