3 aspecte de luat în calcul dacă vrei să îți construiești o casă

Construcția unei case este un proces deosebit de complex și adevărul este că nu oricine este pregătit pentru acest pas. Dacă momentan crezi că singurele aspecte importante sunt bugetul și ideea generală legată de proiectul de construcție, atunci acest articol este pentru tine. 

În cele ce urmează vei afla care sunt cele mai importante aspecte pe care merită să le iei în calcul, aici incluzând bugetul și proiectul, dar mai ales de ce sunt acestea atât de relevante! 

Aspectele legislative 

Cea mai rapidă și mai simplă cale de a te ocupa de aspectele legislative va fi să colaborezi cu o firmă de arhitectură care să obțină documentele necesare pentru tine. Printre cele mai importante acte de care vei avea nevoie se numără certificatul de urbanism, proiectul de casă, tipizat sau personalizat, autorizația de construcție, avizele de amplasamente pentru rețeaua de utilități, dar și studiul geotehnic. 

Apropo de studiul geotehnic, cu ajutorul acestuia vei putea stabili dacă terenul ales de tine va putea susține construcția și vei putea determina modul în care se va turna fundația. Așadar, poți alege să te muti într-un sat urban, modern sau poate mai aproape de centrul orașului, dar mai întâi va fi necesar să descoperi calitatea solului. 

Stabilirea bugetului

Categoric, sfatul nostru va fi să stabilești bugetul necesar pentru construcție de abia după ce ai ales terenul pe care vrei să amplasezi viitorul tău cămin. Procesul de stabilire a bugetului va fi condiționat și de finalizarea proiectului de casă pentru a putea determina costul final. Evident, va fi necesar să iei în calcul și contextul personal, în funcție de prioritățile tale, dar și de veniturile pe care le ai la dispoziție. 

Dacă vrei să te muți rapid, dar constați că încă nu ai suficienți bani, o variantă potrivită poate fi și să apelezi la un credit ipotecar. 

Realizarea contractului 

De la bun început îți vom spune că va fi foarte important să lucrezi cu echipă de specialiști, asta în cazul în care nu te hotărăști să-ți ridici singur locuința. Apelează la prieteni și/sau cunoștințe pentru recomandări în ceea ce privește firmele de construcții și alege-o pe cea care se pare că se va mula cel mai bine pe preferințele tale. N-ar strica nici să apelezi la un arhitect de interior. 

Nu uita că trebuie să ai inclusiv un diriginte de șantier, în realitate, nu doar pe hârtie, persoană care să se ocupe de supervizarea lucrărilor și să se asigure că totul decurge așa cum trebuie și că standardele de calitate impuse sunt respectate. Dacă te ocupi chiar tu de acest aspect, semnalează neregulile, dar nu sta constant pe capul muncitorilor deoarece nu vei reuși decât să-i încurci în acest fel. 

Apropo de standarde de calitate, ai grijă să incluzi cele mai importante clauze în contract. De preferat va fi să ai cele mai importante aspecte stabilite de la bun început. Nu face ultima plată și nu lua în primire construcția până când nu te asiguri că toate lucrările au fost finalizate așa cum stipulează contractul! 

Dacă respecți toate indicațiile de mai sus, șansele de a te lovi de surprize neplăcute vor scădea dramatic!

- Publicitate -

Peste 1.000 de camere de hotel noi vor fi disponibile în București până în 2027

Până în 2027 Bucureștiul ar putea avea aproximativ 1.000 de camere noi, reprezentând hoteluri pe toate segmentele, de la...

Salariile medii s-au triplat de la aderarea României la Uniunea Europeană

De la momentul aderării României la Uniunea Europeană, dar în special în ultimii 8 ani, salariile din România au...