31 de persoane ucise în două atacuri armate diferite

Weekend negru în SUA, după ce 22 de persoane au fost ucise într-un atac armat la un supermarket Walmart din El Paso, iar câteva ore mai târziu nouă persoane au fost ucise într-un atac similar în Dayton, Ohio.

Patrick Crusius, 21 de ani, un militant anti-migrație, a intrat în jurul orei 10:30 în centrul comercial și a început să tragă la întâmplare. Poliția a estimat că magazinul era plin la acea oră, până la 3000 de persoane fiind prezente pentru a profita de reducerile la produse destinate începerii școlii.

Criminalul a postat anterior un manifest de patru pagini pe 8chan, un forum extremist, în care spune că „Probabil voi muri astăzi”. Este cel de-al treilea atac armat anunțat pe acest site în ultimele cinci luni.

Atacatorul nu a opus rezistență în momentul arestării și în acest moment dă declarații la poliție. Se pare că atacul va fi tratat ca un act de terorism intern.

Atac armat Dayton, Ohio | sursă foto: ABC News

9 morți și 16 răniți în Dayton, Ohio

La câteva ore de la atacul din El Paso, un alt atac armat a avut loc în districtul istoric Oregon, din apropierea centrului orașului Dayton. Este o zonă plină cu baruri, restaurante și săli de spectacole. Se pare că atacul a început la ora 1 AM, în zona arterei East 5th Street.

Atacatorul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, a fost ucis de poliție, a folosit o armă cu țeava lungă și purta vestă anti glonț.

Poliția a reușit să ajungă foarte rapid la locul evenimentului, în doar șase minute de la primul apel.

- publicitate -

trebuie să citești