2022 ar putea consemna un nou record al tranzacțiilor pe piața logistică

Activitatea de închiriere de spații industriale și logistice a crescut în primul trimestru cu 50% comparativ cu perioada similiară a anului trecut, arată Cushman & Wakefield Echinox.

Au fost tranzacționați peste 300.000 mp, fiind create premisele pentru un nou an record din punct de vedere al cererii de astfel de spații.

Mai mult, peste 85% din tranzacțiile semnate în perioada ianuarie-martie 2022 au fost pentru spații noi și doar 15% reprezentând reînnoirea contractelor existente.

Companiile de retail și ecommerce au fost cele mai active pe piața închirierilor, cu 35% din totalul spațiilor închiriate, acestea fiind urmate de cele de logistică și distribuție cu 15% din total.

De menționat faptul că în primul trimestru cererea nu s-a mai concentrat majoritar în jurul capitalei, care în mod tradițional atrăgea peste 50% din volumul tranzacționat.

Astfel, 35% din cerere a fost pentru București, 29% din suprafața închiriată fiind în proiecte din Ploiești, 8,3% din Slatina și 8% din Arad.

Și din punct de vedere al activității de dezvoltare de proiecte noi, aproape 180.000 mp de spații noi au fost livrați în primele trei luni ale anului.

CTP, WDP și Globalworth-Global Vision au livrat cele mai importante proiecte în intervalul analizat, în București, Călan (județul Hunedoara) și Constanța.

CITEȘTE ȘI: Record istoric de peste 1 milion mp tranzacționați pe piața logistică în 2021

- Publicitate -

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...

Jocuri de cărți iubite de toți jucătorii

Cărțile de joc sunt sursa multor distracții, dar și competiții. De-a lungul timpului, oamenii au creat o sumedenie de...