2021, an bun pentru închirierea apartamentelor în regim hotelier pe litoral

Familiile cu copii și turiștii străini au fost principalii clienți, în sezonul estival 2021, ai Rezident, compania care oferă spre închiriere apartamente în regim hotelier.

Gradul de ocupare pe litoral a fost de 60%, per ansamblu, cu un vârf de 97% în luna august.

În vara 2021, rezervările au fost făcute din timp, cu o lună înainte, spre deosebire de 2020, când apartamentele se ocupau cu numai câteva zile înainte. Jumătate au fost plătite și cu vouchere de vacanță.

Turiștii au stat, în medie, 3,85 zile, tariful mediu pentru o noapte de cazare fiind de 531 de lei, de la 504 lei/noapte anul trecut.

La București, compania a primit mai mulți turiști străini din Israel, Italia, Spania, ori români din diaspora veniți pentru vacanță, în iulie și august, care au stat 2-4 nopți.

Gradul de ocupare este de 51% din ianuarie până la finalul lunii octombrie, mai mare față de anul trecut.

Cele mai solicitate luni au fost iulie (cu un grad de ocupare de 84% și mai mult de două nopți rezervate), august (86%), septembrie (85%).

Booking a generat 80% din rezervări, 20% fiind clienți Rezident. Tariful mediu de închiriere a fost de 184 de lei/noapte în 2021.

Rezident încheie anul cu venituri în creștere cu 23% față de 2020 și un plus de șapte apartamente în regim hotelier.

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...