2 din 10 români vor să îşi facă o asigurare privată de sănătate

  • Aproape 50% dintre români nu îşi fac un set de analize anual. Lipsa de timp şi complexitatea procesului, printre argumentele citate;
  • 7 români din 10 (69%) caută pe net informaţii dacă au anumite simptome medicale;
  • 2 din 10 români au declarat că nu au asigurare privată de sănătate, dar doresc să îşi facă una în următoarele 6 luni;
  • 64% dintre români ar fi dispuşi să aloce o sumă lunară pentru servicii private de sănătate.

Jumătate dintre români aleg să nu îşi facă setul anual preventiv de analize, 2 din 10 se arată interesaţi de o asigurare privată de sănătate, iar două treimi ar fi dispuşi să aloce o sumă lunară pentru servicii medicale private, arată un sondaj online la care au participat 5.824 de respondenţi, desfăşurat în cadrul campaniei naţionale de informare „Totul despre asigurările de sănătate”.

Astfel, 48% dintre respondenţi au declarat că nu îşi fac, o dată pe an, un set de analize complet. 30% citează lipsa de timp ca motiv pentru acest lucru, 18% declară că este un proces foarte complicat, iar 13% consideră că nu au nevoie de analize deoarece sunt sănătoşi.

Dacă au anumite simptome medicale, 7 români din 10 (69%) caută pe net informaţii despre ce boală ar putea indica acestea. În urma căutărilor, 48% au declarat că s-au dus la medic, 22% au optat pentru tratamente naturiste, 13% au luat medicamente pe cont propriu, în timp ce 17% nu au luat nicio măsură.

81% dintre participanţii la sondaj au declarat că iau medicamente pe cont propriu din când în când, doar pentru afecţiuni uşoare (răceli, indigestii, dureri de cap etc.), în timp ce 14% nu fac niciodată acest lucru.

53% dintre respondenţi au declarat că nu cunosc diferenţele dintre o asigurare privată de sănătate şi un abonament medical.

Aproape 2 din 10 români (19% dintre respondenţi) au declarat că nu au asigurare privată de sănătate, dar doresc să îşi facă una în următoarele 6 luni. De asemenea, 24% au o astfel de poliţă de la serviciu, iar alţi 5% dintre respondenţi au declarat că şi-au cumpărat singuri asigurarea de sănătate. 52% dintre participanţii la sondaj nu au o asigurare privată de sănătate şi nu doresc să îşi facă una în următoarele 6 luni.

Întrebaţi ce sumă ar fi dispuşi să aloce lunar pentru servicii private de sănătate, 29% au menţionat între 50 – 100 de lei, 16%, sub 50 de lei, 14%, între 100 – 300 de lei, iar 5%, peste 300 de lei. 36% dintre participanţii la sondaj nu ar fi dispuşi să aloce o sumă lunară pentru serivicii private de sănătate.

- Publicitate -

ATAC by Auchan ajunge la cea de-a cincea unitate, după o nouă deschidere în Galați

Auchan deschide un nou magazin ATAC Hiper Discount la Galați, după unitățile inaugurate anul acesta în Brașov, Ploiești, Timișoara...

Carrefour inaugurează oficial un nou hipermarket în locul unui fost magazin Cora

Carrefour inaugurează oficial un nou hipermarket în locul unui magazin Cora rebranduit și remodelat, în cadrul centrului comercial Supernova...