1,98 miliarde lei pentru programul Prima Casă 2020

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a lansat Programul Prima Casa 2020, cu un buget de 1,98 miliarde lei din plafonul total de 2 miliarde lei.

Programul Prima Casa 2020 beneficiaza de aceleasi conditii de garantare din partea statului roman, in favoarea finantarilor acordate de catre cele 14 banci participante in program: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Romaneasca, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Marfin Bank, Leumi Bank si Intesa Sanpaolo Bank.

Alocarea plafonului total intre bancile participante in Programul Prima Casa 2020 a fost realizata cu aplicarea criteriilor si procedurii de evaluare a rezultatelor activitatii de creditare in cadrul programului, desfasurate de finantatori in anul 2019.

„La finalul anului 2019, Programul Prima Casa inregistra peste 260.000 de garantii si promisiuni de garantare, acordate pentru achizitionarea sau constructia de locuinte, pe intreg teritoriul Romaniei. Suntem pregatiti pentru lansarea unei noi etape in derularea programului Prima Casa, cu fluxuri de lucru optimizate, adaptate nevoilor beneficiarilor si partenerilor nostri”, a declarat Dumitru Nancu, Director General al FNGCIMM.

Strategia guvernamentala a Programului Prima Casa are in vedere reducerea graduala a interventiei statului in procesul de creditare ipotecara prin garantare, in contextul dezvoltarii pietei creditului ipotecar si a cresterii accesului populatiei la produsele standard ale bancilor.

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...