1,9 milioane de români generează 40% din veniturile totale ale populației

1,9 milioane de români, care au cele mai mari venituri declarate, generează anual venituri de 32 miliarde de euro, sumă care reprezintă 40% din veniturile nete anuale ale populației generale, arată Pareto Report.

Cei mai mulți dintre cei 1,9 milioane cei mai bogați români au vârste cuprinse între 25 și 44 de ani, ponderi însemnate având cei ce sunt profesioniști tineri din mediul urban și cei care au mai multe surse de venit

Veniturile lor au crescut pe parcursul ultimului an cu 15% față de perioada precedentă, media netă ajungând la 7.169 lei pe lună, aproape dublu față de cei din publicul general.

Trei sferturi dintre aceștia economisesc în mod constant, iar 25% dintre ei pot acoperi cheltuieli neprevăzute de până la 10.000 de lei din propriile fonduri, față de 10% în cazul publicului comercial general.

Ponderea celor care economisesc este de 1,5 ori mai mare decât în cazul publicului comercial general. 69% dintre cei mai bogați români au economii pentru situații neprevăzute, 45% au economii pentru perioada de pensie, iar 37% au bani puși deoparte pentru copii.

CITEȘTE ȘI: Elveția, cea mai bogată țară din lume. Averea personală este cu 33% mai mare ca în SUA

- Publicitate -

România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane metri pătrați

În prezent, România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane de metri pătrați, din care...

Kingfisher, proprietarul Brico Depot, deschide un hub tehnologic în Cluj-Napoca

Kingfisher, compania internațională de bricolaj care deține B&Q, Screwfix, Castorama și Brico Depot, deschide un hub tehnologic la Cluj-Napoca,...