18.000 de joburi postate pe BestJobs în luna martie

De la începutul lunii martie angajatorii au pus la bătaie peste 18.000 de locuri de muncă pe platforma BestJobs.

Cele mai multe sunt în domenii precum vânzări, IT și Telecom, financiar-contabil, inginerie și construcții.

La polul opus, domeniile educație, juridic și Horeca au înregistrat cele mai puține locuri de muncă disponibile, doar 780 la nivel național.

În ceea ce privește candidații, aceștia au realizat de la începutul lunii martie aproape 700.000 de aplicări la joburile disponibile, cu aproximativ 25% mai multe decât în aceeași perioadă din 2020.

Cei mai activi în ceea ce privește aplicările la joburi au fost din București, Timiș, Prahova, Brașov, Cluj, Iași Constanța, Ilfov, Arad și Argeș.

Astfel, candidații din cele 10 județe au înregistrat aproximativ 23% din totalul aplicărilor la joburi din luna martie.

Joburile care s-au bucurat de cel mai mare număr de aplicanți în luna martie au fost cele de: contabil, asistent vanzari, software și web developers și inginer, cu peste 2.000 de aplicanți fiecare.

Joburile remote rămân la mare căutare

Și în luna martie joburile remote (work from home) au continuat să fie la mare căutare, iar candidații care au fost cei mai interesați să aplice la un job remote au fost cei din București, Cluj și Timiș.

La polul opus, candidații din județe precum Dolj sau Bihor au fost cel mai puțin interesați de perspectiva de a lucra de acasă.

Conform unui studiu realizat în ultimul trimestru al anului trecut de către Bestjobs și Boston Consulting Group, șase din zece români (61%) au declarat că ar dori să muncească de la distanță pentru o companie din afara țării (remote employees).

Topul primelor 10 țări unde românii ar vrea să muncească de la distanță este format din: Marea Britanie, Germania, SUA, Franța, Italia, Austria, Spania, Canada, Belgia și Elveția.

- Publicitate -

Flanco va construi primele magazine greenfield la Botoșani și Brașov

Primele magazine greenfield (construite de la zero) ale Flanco vor fi la Brașov și Botoșani, în acest sens retailerul...

American software company TaxDome enters the Romanian market

With a strong presence in the United States and a international footprint, TaxDome brings its platform to serve the...