16% dintre angajați s-au vaccinat împotriva Covid-19 și 37% urmează să se vaccineze

37,1% dintre angajații români care au participat la un sondaj BestJobs declară că se vor vaccina împotriva Covid-19.

Alți 16,4% spun că s-au imunizat deja cu unul din serurile anti-Covid.

Întoarcerea la o viață normală, fără restricții, și dorința de a-i proteja pe cei dragi sunt principalele motive care au cântărit în decizia de imunizare pentru cei mai mulți dintre respondenți (47%).

Patru din 10 respondenți la sondajul BestJobs consideră vaccinarea împotriva Covid-19 eficace și sigură și cred că este cea mai bună soluție de a pune capăt pandemiei.

15% o văd doar ca pe o soluție temporară de ținere sub control a pandemiei, iar pentru 11% este o șansă ca economia să își revină la normal, iar locurile de muncă să fie protejate.

Există însă și o categorie, de aproximativ 31%, care privește imunizarea în masă a populației ca pe o campanie pentru câștiguri a producătorilor de vaccinuri.

Cea mai mare parte a intervievaților care au declarat că nu intenționează să se vaccineze își argumentează decizia prin lipsa accesului la vaccin sau greutatea de a avea acces la vaccin (20%).

Lipsa încrederii în eficiența acestei măsuri (16%), teama de efecte adverse (14%) sau lipsa informațiilor suficiente despre efectele vaccinului (13%) sunt alte motive invocate pentru nevaccinare.

Angajații cred că firmele ar trebui să le faciliteze vaccinarea

Trei din cinci angajați români sunt de părere că angajatorii ar trebui să faciliteze vaccinarea salariaților proprii din companie.

Aceștia consideră că o implicare mai mare din partea companiilor în campania națională de vaccinare ar duce la creșterea ratei de vaccinare în rândul populației.

Întrebați și cum ar putea în mod concret angajatorul să ajute în acest sens, cei mai mulți dintre salariați menționează încheierea unui parteneriat cu un centru de vaccinare local (37%).

Este preferată și facilitarea unor discuții directe între salariații care ezită să se vaccineze și medici, care pot să le răspundă tuturor întrebărilor (24%).

A fost menționat și creșterea gradului de informare internă (prin afișe, e-mailuri, newslettere etc.) despre beneficiile și riscurile vaccinării în rândul personalului din companie (21%) sau organizarea unui spațiu special amenajat/a unei caravane mobile la locul de muncă pentru vaccinarea personalului (20%).

- Publicitate -

România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane metri pătrați

În prezent, România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane de metri pătrați, din care...

Kingfisher, proprietarul Brico Depot, deschide un hub tehnologic în Cluj-Napoca

Kingfisher, compania internațională de bricolaj care deține B&Q, Screwfix, Castorama și Brico Depot, deschide un hub tehnologic la Cluj-Napoca,...