1,4 milioane de metri pătrați de locuințe la târgul Imobiliarium

Imobiliarium însumează la următoarea ediție peste 1,4 milioane de metri pătrați de locuințe, suprafața celor 100 de ansambluri rezidențiale prezentate. Imobilele din cadrul târgului au o valoare totală de circa 1,5 miliarde de euro.

Târgul de locuințe Imobiliarium revine cu cea de-a treia ediție, ce va avea loc între  11-13 mai 2018, la Băneasa Shopping City, unde își vor prezenta ofertele un număr de 84 de dezvoltatori. La această ediție, vor fi prezenți și expozanți din industriile financiar, mobilier și bricolaj, ce vin  în întâmpinarea celor care sunt interesați de servicii si produse adiționale achiziției unei case.

„Credem că Imobiliarium aduce în prim plan o imagine corectă a pieței imobiliare, respectiv a dezvoltatorilor, atent selecționați. Drept dovadă stă succesul primelor două ediții, care s-a materializat într-un număr de peste 500 de achiziții post eveniment și, punctual, vânzarea unor apartamente premium sau a unor case inteligente”, a declarat Adrian Stănescu, project manager Imobiliarium.

Conform organizatorilor târgului, cele 100 de ansambluri prezentate însumează 1.409.770 metri pătrați de suprafață construită și o valoare totală de 1.550.747.000 de euro, dintre acestea 16.650 de  unități fiind case și apartamente. De asemenea, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor vizitatorului, Imobiliarium și-a selectat expozanții în funcție de istoricul acestora, experiența și activitatea susținută până în prezent, în cadrul târgului rămânând doar dezvoltatorii de top de pe piața locală.

Conform reprezentanților târgului, cel mai frecvent în oferta dezvoltatorilor întâlnim apartamente cu 3 camere, urmate de cele cu 2 camere, unde marjele de prețuri diferă foarte mult în funcție de zonă. Acestea pornesc de la 53.500 de euro și depășesc 200.000 de euro pentru apartamentele cu 3 camere, iar pentru cele cu 2 camere prețurile variază între 35.200 de euro și 110.000 de euro.

Totodată, pe toată perioada expoziției, vizitatorii vor avea posibilitatea de a vedea prin intermediul ochelarilor de realitate virtuală peste 84 de ansambluri, înainte de a le vizualiza în formă fizică, unele dintre acestea fiind încă nefinalizate. Printre cele mai mari ansambluri prezente la expoziție se numără Aviației Park, H Pipera Lake, Luxuria Domenii Residence și Greenfield Residence, Vivenda și Estellas Residencias, Arcadia Domenii Residence, AfiCity, Riverside Residence, 102 The Adress Barbu Văcărescu, Valletta Residences, Arbo Residence, Amber Gardens, Satul Scandinav, Plaza Residence etc.

Din statisticile precedente, profilul vizitatorul Imobiliarium este un tânăr cu un venit peste medie, interesat de un apartament cu 3 camere și dispus să aloce un buget între 80.000 și 130.000 de euro pentru achiziția unei locuințe. Anul acesta sunt așteptați la expoziție peste 6.000 de vizitatori.

Intrarea la eveniment este gratuită pentru persoanele care se înregistrează pe www.imobiliarium.ro până joi, 10 mai, inclusiv. În perioada evenimentului – 11-13 mai – vizitatorii care nu dețin codul primit online vor plăti o taxă de 10 lei.

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...