11 cele mai vizitate obiective turistice în Londra

O plimbare la Londra ar fi incompletă dacă vizitatorul nu ar avea în vedere atracțiile pe care le adăpostește această metropolă europeană. În acest articol, îți spunem care sunt cele mai populare atracții londoneze. Sunt două lucruri care trebuie reținute în situația în care ești interesat de o asemenea vizită: 

Westminster Abbey

Abația Westminster face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO din Londra. A fost fondată de către călugării benedictini în anul 960 d. Hr. Westminster Abbey este locul încoronării pentru toți monarhii britanici începând din 1088 și tot aici există vechiul scaun de încoronare și au loc multe ceremonii speciale. Aici este locul de odihnă pentru 30 de regi și regine (Elizabeta I, Richard II). Turiștii pot vizita și Colțul Poeților, unde sunt înmormântați peste 100 de poeți și scriitori, inclusiv William Shakespeare, Jane Austen, Geoffrey Chaucer, Charles Dickens. La Westminster Abbey pot fi admirate și statuile a 10 martiri moderni, inclusiv Martin Luther King Jr.  

Palatul Buckingham

Buckingham Palace are 19 încăperi magnifice care sunt deschise vizitatorilor, acestea sunt considerate inima palatului. Sunt decorate cu unele dintre cele mai impresionante comori din colecția regală, inclusiv picturi de Rembrandt, Rubens, Canaletto. Royal Mews și The Queen’s Gallery fac parte din Palatul Buckingham, dar au intrări separate. Schimbarea Gărzii este un eveniment foarte popular la Londra, are loc în afara palatului, în anumite zile, de la ora 10.45. Palatul Buckingham este unul dintre puținele palate regale funcționale din lume. 

Turnul Londrei

The Tower of London este o atracție specială pentru mulți vizitatori și este un reper important al orașului. Aici se află bijuteriile Coroanei și Gărzile Beefeater. Și tot aici vizitatorii au ocazia să descopere povestea prinților dispăruți în Turnul Londrei, dar și multe alte informații istorice.

Galeriile de la Tate Modern 

Tate Modern este cel mai important spațiu expozițional din Marea Britanie pentru artă modernă și contemporană și este, de asemenea, cea mai populară galerie de artă modernă din lume. Renumită este Sala Turbinelor, iar reperele permanente includ Marilyn Diptych de Andy Warhol, Mountain Lake de Salvador Dali. 

Muzeul Britanic

The British Museum este cea mai vizitată atracție din Marea Britanie și al cincilea cel mai vizitat muzeu din lume, concurează cu Muzeul Luvru din Paris. British Museum găzduiește unele dintre cele mai uimitoare descoperiri arheologice din lume. Există aici numeroase artefacte ale istoriei, artei și culturii umane (Piatra Rosetta de exemplu).

Galeria Națională

The National Gallery nu este un muzeu care se adresează numai cunoscătorilor de artă, ci tuturor amatorilor. Muzeul a fost construit în 1824 și adăpostește una dintre cele mai prețioase colecții de picturi. Aceasta este una dintre cele mai vizitate galerii de artă din lume. Galeria Națională este evaluată nu numai prin dimensiunile sale, ci și pentru calitatea colecțiilor europene (Vincent Van Gogh, John Constable). 

Casa Somerset

Somerset House se află pe malurile nordice ale Tamisei, este o clădire neoclasică din secolul al XVIII-lea și este un centru renumit pentru artele vizuale. Somerset House este un loc folosit pentru filmarea unor filme („Love actually”, „Tomorrow never dies”). 

Roata din Londra

The London Eye este cea mai înaltă roată de observație din lume. Este o realizare inginerească deosebită. Este o structură de 135 metri înălțime și a fost dată în folosință pentru a sărbători noul mileniu la Londra. Turiștii din capsulele Ochiului Londrei pot vedea până la 40 de kilometri distanță, în toate direcțiile

Muzeul de Istorie Naturală

The Natural History Museum este un loc foarte special pentru vizitatori, clădirea este ea însăși deosebită. Printre cele mai importante elementre se numără expoziția anuală „Wildlife Photographer of the Year”. Muzeul este renumit pentru expoziția sa de schelete de dinozaur. De altfel a existat un schelet al unui Diplodocus care a dominat sala centrală boltită, până a fost înlocuit cu scheletul unei balene albastre care atârnă din tavan.

Acvariul din Londra

Sea Life London Aqauarium permite vizitatorilor să se plimbe prin ocean printr-un tunel. Se pot vedea crocodili, piranhas, căluți de mare, pisici de mare, stele de mare, pinguini. Cei mai curajoși pot face o plimbare pe Shark Walk, în vreme ce rechinii înoată dedesubt. 

Aventura lui Shrek la Londra

Shrek’s Far Far Away Adventure este o atracție turistică unică, un parc tematic care aduce la viață lumea amuzantă a lui Shrek și a prietenilor lui. Turneul fantastic combină spectacole, seturi clasice din filmele cu Shrek, plimbări uluitoare în 4D, efecte speciale deosebite și animație. Există acolo un labirint magic în oglindă, o mlaștină mirositoare și multe vrăji puternice.

La Londra se află multe alte atracții turistice, pe care te invităm să le descoperi. Nu uita de grădini, pub-uri și mai ales de farmecul metropolei, una dintre cele mai frumoase din Europa.

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...