100 de țări beneficiază de sprijin de la Banca Mondială în criza Covid-19

Banca Mondială a anunțat că operațiunile sale de urgență împotriva COVID-19 (coronavirus) se desfășoară în 100 de țări în curs de dezvoltare, ce înglobează 70% din populația mondială.

Dintre cele 100 de țări, 39 sunt în Africa subsahariană. Aproape o treime din totalul proiectelor vizează țări fragile, afectate de conflicte, precum Afganistan, Ciad, Haiti și Niger.

Corporația Financiară Internațională (IFC) și Agenția Multilaterală de Garantare a Investițiilor (MIGA) au prioritizat, de asemenea, sprijinirea mediului de afaceri în țările în curs de dezvoltare, inclusiv finanțarea comerțului și a capitalului circulant pentru susținerea sectorului privat, menținerea locurilor de muncă și veniturilor necesare asigurării traiului.

Sprijinul acordat de Grupul Băncii Mondiale prin granturi, împrumuturi și investiții de capital va fi suplimentat prin suspendarea rambursării creditului bilateral, cu avizul guvernatorilor Băncii.

Țările eligibile pentru finanțare IDA care solicită reeșalonarea rambursării creditului bilateral oficial vor avea mai multe resurse financiare pentru a lupta împotriva pandemiei COVID-19 și pentru a finanța măsuri de urgență esențiale, care salvează vieți.

Operațiunile Grupului Băncii Mondiale în cele 100 de țări au ca scop salvarea de vieți, protejarea mijloacelor de trai, consolidarea rezilienței și dinamizarea redresării economice.

România a accesat linia de asistență financiară pre-aprobată în valoare de 400 milioane euro

În România, Guvernul a accesat linia de asistență financiară pre-aprobată în valoare de 400 milioane euro acordată de Banca Mondială pentru a contribui la prevenirea pandemiei COVID-19 (coronavirus) și la măsurile de răspuns la aceasta.

Finanțarea include mai multe tipuri de intervenții vizând consolidarea serviciilor medicale, reducerea la minimum a pierderilor, atât pentru sectorul public, cât și pentru cel privat, și, în general, protejarea vieții și mijloacelor de trai.

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...