10 milioane de lei donați prin platforma Galantom pentru 230 ONG-uri

Galantom.ro, platforma românească de fundraising peer-to-peer, a atins pragul de 10 milioane de lei donați către peste 230 de cauze din domenii diferite de activitate, de la mediu, educație și sănătate, până la tehnologie, cultură și protecția animalelor.

Din 2013, până în prezent, peste 7300 de fundraiseri voluntari s-au implicat, reușind să atragă peste 76.000 de donații către 230 de organizații non-guvernamentale. Printre ele se numără: MagiCAMP, HOSPICE Casa Speranţei, Salvaţi Copiii, Hope and Homes for Children, Învingem Autismul, WWF România, OvidiuRo, Fundaţia Regală Margareta a României, Școala de Valori, Ajungem Mari şi multe altele.

Cu cei 10 milioane de lei au fost posibile reale schimbări în societate, iar mii de oameni au primit sprijin la nevoie.

Pentru a susține cauzele, donatorii au alergat la maratoane, au înotat zeci de bazine sau au străbătut canioane. Unii dintre ei au dus donația la un alt nivel, alegând să ofere bugetul de țigări și dulciuri pe o lună sau chiar banii primiți la nuntă unei organizații non-guvernamentale. Însă, cea mai dinamică inițiativă de pe platformă este Dăruiește ziua ta prin care, doar în 2018, aproape 800 de persoane au ales, în loc de cadouri, donații către o cauză, mobilizând peste 1 milion de lei.

În cei 6 ani de existență a platformei, domeniul cu cele mai mai multe donații a fost Sănătatea, urmat de Educație, dar și inițiativele care militează pentru Drepturile omului și incluziune socială.

Numărul și valoarea donațiilor au crescut de la an la an, doar în 2018 valoarea totală a donațiilor a depășit 2,3 milioane de lei, creșterea față de anul precedent fiind de aproape 20%. 

Fondatorii Galantom.ro își propun ca în următorii 3 ani să dubleze numărul anual de fundraiseri voluntari care se implică în acte de caritate. Pentru a putea atinge acest obiectiv, dar și pentru a asigura sustenabilitatea proiectului în următorii trei ani, platforma Galantom a primit o finanțare de la Romanian American Foundation.

- Publicitate -

Cum îți poți finanța propria afacere

Dacă ți-ai dorit de mult timp să devii antreprenor, însă lipsa de capital te-a ținut pe loc, trebuie să...

Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă...