10 cele mai importante scule pentru tȃmplӑrie

Fiecare meserie are uneltele ei specifice, iar tȃmplӑria nu face excepție. Orice tȃmplar are setul sӑu de scule, care ȋl ajutӑ sӑ iși ducӑ la bun sfȃrșit orice lucrare. Uneltele trebuie sӑ fie de calitate și potrivite pentru ceea ce presupune job-ul. Pentru scule tȃmplӑrie care sӑ construiascӑ setul perfect pentru orice profesionist, puteți intra pe link-ul urmator: https://www.casaidea.ro/scule-tamplarie. Iatӑ mai jos 10 cele mai importante scule pentru aceastӑ meserie:

  1. Ciocan de tȃmplӑrie

Acest ciocan este nelipsit din orice trusӑ de tȃmplar pentru cӑ poate sӑ ajute la baterea cuielor, precum și la scoaterea acestora. Are o forma specificӑ, avȃnd doua laturi. Pe o parte are o forma teșitӑ, care ajutӑ la baterea cuielor, iar forma tip furcӑ din partea opusӑ reușește sӑ le scoatӑ. Este importantӑ forma pe care o are mȃnerul ciocanului. El trebuie sӑ aiba o coada balansatӑ, care sӑ te ajute sӑ bați ușor cuiele. Dacӑ alunecӑ ȋn mȃnӑ, atunci nu este de calitate sau potrivit pentru tine. El trebuie sӑ poatӑ sӑ fie ținut de partea de jos a mȃnerului și sӑ fie manevrat simplu, lasȃnd cea mai mare parte a muncii ȋn seama greutӑții ȋn sine a uneltei. Astfel cӑ omul care manevreazӑ nu depune foarte mult efort fizic. Locul de unde se ține ciocanul trebuie sӑ aibӑ și un material potrivit pentru a nu aluneca. Cele care au mȃnerul din otel sau din fibra de sticlӑ sunt recunoscute pentru rezistența lor ȋn timp. Peste acest tip de material, se pune un fel de cauciuc pentru a avea aderențӑ. 

  1. Ruletӑ

Ruleta este urmӑtoarea pe lista celor mai importante scule pentru tȃmplӑrie. Ea trebuie indeajuns de lungӑ ȋncȃt sӑ poatӑ sӑ fie utilizatӑ la multe tipuri de comenzi sau lucrӑri. Este buna o ruletӑ retractabilӑ de minim 8 metri. Dacӑ este mai lungӑ de atȃt, pot sӑ aparӑ probleme ȋn ceea ce privește strȃngerea sa. Desigur ca sunt importante mӑsurӑtorile exacte și de aceea se poate folosi orice tip de ruletӑ dacӑ este necesarӑ o lungime mai mare. De asemenea cȃnd s-a fӑcut mӑsurӑtoarea exactӑ, trebuie pus opritorul ruletei fӑrӑ nici un fel de distanțӑ, cu mare atenție. Acest aspect poate ajuta pe termne lung ȋn construirea unui proiect foarte exact. 

  1. Cuțit utilitar sau cutter

Nelipsit este și un cutter. El poate avea lame de schimb și este utilizat la a marca lemnul ȋn locurile importante pentru proiect sau ȋn alte tipuri de tӑieturi specifice. Este important sӑ se retragӑ de fiecare datӑ lamele ȋn interior, dupӑ ce s-a folosit. Astfel totul va fi lucrat ȋn siguranțӑ. 

  1. Umidometre- Aparate de mӑsurare a umiditӑții

Acest aparat de mӑsurare a umiditӑții lemnului este indispensabil unui lucrӑtor ȋn tȃmplӑrie. Succesul unui proiect din acest domeniu este legat ȋntotdeauna de gradul de umiditate pe care ȋl are lemnul prelucrat. Așadar, un asemenea aparat poate sӑ dea informații prețioase despre umiditate și poate indica pasul urmator ȋn proiectul ce include lemnul respectiv. 

  1. Daltӑ

Ȋn cadrul unui proiect de tȃmplӑrie, nu se poate evita niciodatӑ folosirea unie dalte. Ele trebuie sӑ fie de mai multe mӑrimi și astfel totul poate sӑ fie realizat cu acuratețe. Orice tȃmplar are setul sӑu specific. Dӑlțile au nevoie de un mȃner de lemn pentru a avea suportul potrivit și pentru a fi mȃnuite corespunzӑtor. 

  1. Nivelӑ cu bulӑ sau boloboc

Bolobocul ajutӑ tȃmplarul sӑ gaseascӑ suprafețele drepte și sa vada unghiurile la care sunt ȋnclinate anumite obiecte. Nivela cu bulӑ este un lucru fӑrӑ de care nu se poate realiza nici un proiect. 

  1. Șurubelnițe

Șurubelnițele trebuie sӑ fie și ele de mai multe dimensiuni și cu mȃner de foarte bunӑ calitate. Ele pot sӑ fie ȋnguste sau late, cu capete diverse pentru șuruburi specifice lor. Nu este bine sӑ fie folosite la șuruburile necorespunzӑtoare. 

  1. Set de cuie

Cuiele trebuie sӑ fie de diverse mӑrimi și sunt importante pentru orice tip de construcție de lemn. 

  1. Echer de tȃmplӑrie tip colțar

Echerul de tȃmplӑrie tip colțar este folosit pentru a urma unghiurile drepte, de 90 de grade. Dacӑ este ajustabil, atunci se pot realiza mai multe unghiuri, de grade diferite. 

  1. Echer de tȃmplӑrie cu masurӑtori

Echerul acesta este perfect pentru a masura unghiurile din proiectul de lemn realizat. 

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...