1 miliard de lei în 2018 prin BCR Prima Casă

Banca Comercială Română (BCR) Prima Casă vine anul acesta cu dobândă de 2% + ROBOR pe o durată de trei luni, avans minim de 5% și comision zero pentru analiza dosarului.

În plus, clienții pot beneficia de aprobarea financiară valabilă timp de 90 de zile. Dacă persoana care a primit aprobarea financiară nu a găsit încă locuința pe care dorește să o achiziționeze, odată ce creditul a fost aprobat, aceasta are 90 de zile la dispoziție de la semnarea ofertei de credit pentru a găsi o casă.

Suma maximă care poate fi o obținută poate ajunge la 66.500 de euro, iar termenul maxim este de acordare este de 30 de ani. Acordarea creditului Prima Casă BCR se face în limita plafonului disponibil alocat de Ministerul de Finanțe. Mai multe detalii despre pașii necesari obținerii creditului Prima Casă BCR sunt disponibile aici.

Din noul plafon acordat de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) pentru 15 bănci finanțatoare, 511 milioane de lei au revenit BCR. Fondurile alocate BCR reprezintă 26,5% din totalul celor puse la dispoziție de Ministerul Finanțelor Publice pentru acest program. Ca atare, BCR va acorda credite în valoare de aproximativ un miliard de lei, iar sumele pot fi folosite pentru achiziţia sau construcția de locuințe prin programul Prima Casă.

Până la ora actuală, peste 58.000 de case au fost finanțate de BCR Prima Casă. În consecință, 1 din 4 români care au achiziționat o locuință cu ajutorul programului Prima Casă au apelat la serviciile acestei bănci. Pe perioada derulării programului, acest credit şi-a păstrat atractivitatea în special pentru tinerele familii care au putut beneficia de un avans scăzut şi condiţii avantajoase de costuri.

Exemplu de calcul Prima Casă BCR:

  • Credit: 160.000 RON
  • Perioadă: 30 ani
  • Dobândă: 2%+ROBOR3M (respectiv 4,09%)
  • Comision evaluare imobil: 370 lei, inclusiv TVA
  • Comision de gestiune FNGCIMM  – 0,45% anual, calculat la valoarea garanţiei
  • Rata lunara: 772 lei (nu include comisionul de gestiune datorat FNGCIMM
  • Valoare totală plătibilă: 284.652,81 lei

Dobândă anuală efectivă (DAE): 4,41%

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...