1 din 2 români consideră că etichetele eco sunt doar o strategie de marketing

Factorii care împiedică un grad de adopție mai crescut pentru produsele bio rămân prețurile crescute, calitatea percepută și disponibilitatea acestora

Jumătate dintre consumatori nu cred în etichetele eco, suspectând că multe dintre acestea sunt doar strategii de marketing. Greenwashing-ul, utilizarea excesivă a termenilor „natural” și „bio” și lipsa unor reglementări clare au amplificat această neîncredere, arată un studiu MKOR.

Astfel, 38% dintre români spun că nu știu exact ce înseamnă o certificare eco autentică, ceea ce indică atât o lipsă de informare, cât și o nevoie crescută de claritate din partea brandurilor. În lipsa unor criterii transparente, consumatorii sunt mai predispuși să creadă că termenii „natural” și „organic” sunt folosiți abuziv pentru a justifica prețuri mai mari.

În ciuda scepticismului, 43% dintre consumatori iau în calcul impactul ecologic al produselor atunci când cumpără, un procent în creștere față de anii anteriori. Totuși, acest interes nu se reflectă întotdeauna în alegerile de cumpărare, iar mai mult de jumătate dintre români (53%) spun că nu își permit să cumpere produse etice.

Factorii care împiedică un grad de adopție mai crescut pentru produsele bio rămân prețurile crescute, calitatea percepută și disponibilitatea acestora, ceea ce arată că, pentru mulți români, sustenabilitatea rămâne o preocupare secundară atunci când vine vorba de bugetul propriu.

Un procent de 29% dintre respondenți spun că disponibilitatea redusă a produselor eco în magazine îi împiedică să le cumpere mai des. Produsele sustenabile sunt percepute ca fiind mai greu de găsit, iar în unele cazuri, diferența dintre produsele convenționale și cele „eco” nu este clar comunicată

[CITEȘTE ȘI] GetBio.ro: Piața de produse BIO, o creștere de 30%

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.