1 din 2 bucureșteni preferă apartamentele cu două dormitoare și două băi

Apartamentele cu două dormitoare se află în topul preferințelor bucureștenilor, 1 din 2 persoane dorind să achiziționeze o astfel de locuință în viitorul apropiat.

Printre criteriile de selecție a unui apartament se regăsesc spațiile luminoase și aerisite, dar și prezența ferestrelor atât în bucătărie, cât și în baie. Concluziile sunt parte dintr-un studiu privind preferințele bucureștenilor referitoare la opțiunile rezidențiale și de stil de viață viață, realizat de AFI Europe Romania, în parteneriat cu Unlock Market Research.

AFI Europe Romania a demarat în luna iunie prima etapă a complexului AFI City, primul proiect rezidențial al companiei în România, de amploare, cu o investiție de 16 milioane de euro. Prima fază a proiectului va livra 2 clădiri care vor cumula 190 de locuințe, deservite de 228 de locuri de parcare supraterană.  Această  etapă a construcției AFI City va fi încheiată, conform estimărilor, în vara anului 2019. Odată finalizate toate etapele, proiectul rezidențial va include o comunitate privată, înconjurată de zone verzi, facilități pentru activități sportive și spații de joacă. În plus, AFI City se bucură de un avantaj important, proximitatea față de stația de metrou Laminorului, situată chiar în fața proiectului rezidențial.

Concluziile principale ale studiului arată că AFI City este conceput și dezvoltat în concordanță cu nevoile în continuă schimbare ale consumatorilor și cu preferințele lor în ceea ce privește tipurile de locuințe, localizarea și facilităție oferite în cadrul comunității.

Ce  vizează locuitorii bucureșteni atunci când își cumpără o casă?

Un fapt interesant relevat de prezentul studiu este că aproximativ 50% dintre respondenți ar prefera să dețină un apartament într-un complex rezidențial, în principal datorită facilităților oferite, precum spațiile verzi, proximitatea față de diferite tipuri de magazine și centre de wellness, existența unor zone de relaxare, nivelul ridicat de siguranță sau calitatea vieții în cadrul complexului.

Pentru a aborda o gamă cât mai variată de locuințe, AFI City oferă spre vânzare studiouri, apartamente cu 1 dormitor și 2 dormitoare, într-o comunitate care pune la dispoziție o multitudine de facilități, cum ar fi spații verzi, grădinițe și centre comerciale, precum și zone de agrement în cadrul complexului.

În ceea ce privește regimul de înălțime, bucureștenii preferă clădirile cu maximum 6 sau 10 etaje, iar 4 din 5 persoane ar prefera să dețină un apartament situat între primul și al șaselea etaj. Mai mult, 73% dintre cei intervievați au declarat că ar prefera un apartament cu sistem de încălzire propriu, iar 60% optează pentru apartamente cu sisteme de climatizare.

AFI City oferă locuințelor sisteme proprii de încălzire și sistemul pregătitor pentru amplasarea celor de climatizare, ajustându-se astfel nevoilor și preferințelor consumatorilor.

Surse de informare în achiziționarea unei locuințe

Conform studiului, consumatorii tind să colecteze informații dintr-o multitudine de surse atunci când iau în considerare cumpărarea unui apartament. Astfel, principalele surse consultate sunt cele oficiale, precum agențiile imobiliare (62%) și site-urile specializate (60%). În plan secundar se poziționează recomandărilor prietenilor și rudelor (57%).

Statisticile AFI Europe Romania cu privire la tendințele de consum în mediul online ale persoanelor interesate de achiziționarea unei locuințe arată că bărbații și femeile cu vârste cuprinse între 25 și 44 de ani sunt în mod egal activi în căutarea unui apartament. De asemenea, 4 din 5 persoane care caută o locuință folosesc dispozitivele mobile și sunt preponderent interesate de apartamentele cu unul și două dormitoare, dar și de amplasarea complexurilor rezidențiale în oraș sau în vecinătatea acestuia.

Studiul a fost realizat de AFI Europe Romania, în parteneriat cu Unlock Research, pe un eșantion de 500 de respondenți din rândul locuitorilor Bucureștiului, cu vârsta cuprinsă între 25 și 55 de ani. 

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...