1.844 de firme au depus dosare în Programul Start-up Nation

În cadrul programului, microîntreprinderile şi firmele mici şi mijlocii (IMM) înfiinţate după data de 30 ianuarie 2017 ar putea obţine fonduri nerambursabile de la stat în valoare de până la 200.000 de lei.

Guvernul a alocat 500 milioane lei, credite bugetare, care vor putea fi folosite pentru finanţarea solicitanţilor din mediul urban, în afara Bucureştiului şi a judeţului Ilfov

- Publicitate -Domeniile Ostrov

A trecut prima săptămână din perioada de o lună a sesiunii de înscriere în programul Startup Nation 2017, prin care firmele foarte noi pot obţine fonduri nerambursabile de până la 200.000 de lei de la stat.

Un număr de 1.844 de firme au depus dosare în Programul Start-up Nation, în prima săptămână de la deschiderea sesiunii de înscriere pentru ajutorul de minimis, potrivit situaţiei oficiale de la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Reamintim că sesiunea de înscriere a planurilor de afaceri în programul de ajutor de minimis s-a deschis pe 15 iunie, ora 10.00 şi este programată să dureze până pe 14 iulie 2017, ora 20.00, în aplicaţia electronică deschisă pe site-ul oficial aippimm.ro.

În cadrul Programului Start Nation, microîntreprinderile şi firmele mici şi mijlocii (IMM) înfiinţate după data de 30 ianuarie 2017 ar putea obţine fonduri nerambursabile de la stat în valoare de până la 200.000 de lei, pentru investiţii, în anumite condiţii.

Guvernul a alocat 500 milioane de lei, credite bugetare, care vor putea fi folosite pentru finanţarea solicitanţilor din mediul urban, în afara Bucureştiului şi a judeţului Ilfov, bani care ar urma să fie decontaţi ulterior de stat de la Uniunea Europeană. De asemenea, pentru firmele din Bucureşti, Ilfov şi mediul rural naţional sunt credite de angajament de 1,2 miliarde de lei, însă este necesar ca Guvernul să adopte o rectificare bugetară pentru alocarea efectivă a acestor bani în buget.

Prin programul Start-up Nation, statul oferă microîntreprinderilor şi firmelor mici şi mijlocii (IMM) ajutoare nerambursabile de maximum 200.000 de lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societăţile neplătitoare) aferente proiectului.

Bugetul alocat programului în anul 2017 este de 1,7 miliarde de lei, din care 500 de milioane de lei, credite bugetare, şi 1,2 milarde de lei, credite de angajament.

Decembrie plin cu magazine noi pentru Sinsay. Polonezii se extind puternic

Retailerul polonez de fashion și articole pentru casă Sinsay, parte a grupului LPP, încheie anul cu opt unități noi...

EFECTUL PROPAGANDEI! Doar 43% dintre români cred că se trăiește mai bine ca înainte de aderarea la UE

Doar 43% din respondenții unui studiu realizat în urma unui plan de cercetare complex și inclus în Raportul Pareto...