1.500 de pacienți români s-au tratat la spitalele PremiQaMed din Viena

1 din 6 pacienți internaționali PremiQaMed, veniți din afara Austriei, este român;

Oncologia – cea mai căutată specializare medicală în rândul românilor;

1.250 de pacienți români așteptați în 2020.

PremiQaMed, unul dintre cei mai mari operatori de spitale private din Austria, a primit, anul trecut, în unitățile sale medicale din Viena, 1.500 pacienți români care au cheltuit peste 3 milioane de euro în total pe tratamente și îngrijiri medicale.

În primul trimestru al anului 2020, PremiQaMed a primit 350 de pacienți din România, comparativ cu 450 în aceeași perioadă a anului trecut.

Mai mult, de când granițele s-au deschis la jumătatea lunii iunie pentru cetățenii români, Grupul a primit 70 de pacienți din România și estimează aproximativ 100 în luna iulie.

Până la finalul anului, grupul estimează că 1.250 de români vor veni la tratament în regim de internare sau ambulator, vara acestui an urmând să fie mai aglomerată decât oricare altă perioadă a anului.

Costul mediu pentru tratamentele în regim de internare este de aproximativ 7.000 EUR, în funcție de condiția medicală, în timp ce pentru diagnosticare / tratamentele în regim ambulator costurile variază între 300 – 2.000 EUR, de la caz la caz.

PremiQaMed are aproximativ 8.000 de pacienți internaționali anual

România este una dintre primele 5 țări, alături de Rusia, Germania, Ucraina și Serbia, de unde vin pacienții internaționali la spitalele PremiQaMed.

1 din 6 pacienți internaționali ai PremiQaMed este român (aproximativ 17-18% din totalul pacienților internaționali).

- publicitate -

trebuie să citești