Trei pavilioane ale Spitalului Județean Sibiu se modernizează

Contractul pentru cererea de finanțare „Reabilitarea termică a unor clădiri din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu”, vizează îmbunătățirea eficienței energetice în clădirile publice, pentru modernizarea unei suprafețe destinate actului medical întinsă pe mai mult de două hectare în cadrul celor trei pavilioane.

Prin implementarea proiectului, se vor aduce beneficii semnificative din punctul de vedere al economisirii energiei, care are un impact financiar semnificativ asupra bugetului public, dar și din punct de vedere al protecției mediului, prin utilizarea resurselor naturale pentru producerea energiei. Renovarea fondului existent de clădiri, în vederea creșterii performanței energetice a acestora, reprezintă una dintre cele mai semnificative și strategice investiții care poate fi realizată în vederea atingerii obiectivelor noastre de dezvoltare. Astfel, proiectul nostru vizează creșterea eficienței energetice în clădiri publice unde consumul de energie primară pentru anul 2016 a fost de aproape 7,5 milioane kwh. Contribuim astfel la creșterea calității mediului în municipiul Sibiu, inclusiv prin reducerea emisiilor de CO2. În prezent, spre deosebire de acum câteva decenii, când au fost construite acele pavilioane, o clădire este considerată ca un organism într-o evoluție continuă, care, în timp, trebuie tratat, reabilitat și modernizat, pentru a corespunde exigențelor utilizatorului. Nu putem vorbi de act medical de calitate într-o clădire unde trage curentul prin ferestre sau unde este plin de mucegai, de aceea sunt importante intervențiile legate de economia de energie în situația asigurării unor condiții de confort corespunzătoare”, a declarat, în momentul semnării acestui contract de finanțare, doamna Daniela Cîmpean, Președinte Consiliul Județean Sibiu.

Cererea de finanțare pentru proiectul ”Reabilitarea termică a unor clădiri din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu” are ca obiectiv creșterea eficienței energetice și reabilitarea termică a 3 pavilioane din cadrul acestei mari unități medicale, construcții având o suprafață utilă desfășurată de 21.300,57 mp, prin efectuarea de lucrări de reabilitare termică, modernizare rețele utilități și prin dotarea clădirii cu sisteme de management energetic.

Se vor face lucrări la clădirile/pavilioanele care adăpostesc secțiile ”Spitalul nou”, ”Bloc chirurgical” și ”Dermato-Venerice”. Prin acest proiect se anunță lucrări de reabilitare a anvelopă a fiecărei clădiri, de reabilitare termică a sistemului de încălzire și furnizare apă caldă menajeră, dar și lucrări ce vizează instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu, cu panouri fotovoltaice si pompe de căldură.

În plus, în acest proiect se vor repara sau înlocui sistemele de climatizare, de condiționare a aerului, se vor moderniza instalațiile de iluminat și se vor derula lucrări de management energetic integrat pentru clădiri.

Durata de derulare a investițiilor se va întinde până la finalul lunii septembrie 2020, fiind necesare fonduri totale în valoare de 50.146.330,86 lei (peste 11 milioane euro), din care 43.350.403,38 lei (circa 9,6 milioane euro) fiind fonduri nerambursabile, restul provenind din contribuția beneficiarului.

- Publicitate -

Kaufland lansează E-Mobility, o platformă pentru încărcarea mașinilor electrice

Kaufland lansează E-Mobility, platforma prin care posesorii Kaufland Card cu mașini electrice au posibilitatea de a-și încărca autoturismul la...

Cum poți obține profit într-un timp scurt atunci când investești pe bursă

În general, investițiile pe piața bursieră sunt asociate cu perspective de câștig pe termen lung, însă trebuie să știi...