Spartan a lansat o campanie de responsabilizare fiscală a clienţilor

Reţeaua de restaurante Spartan a lansat, pe data de 10 iulie, campania “Spartan te trimite în Grecia!”. Este pentru prima dată în România când o companie privată organizează la nivel național o campanie de responsabilizare fiscală a clienților săi. Proiectul este menit să încurajeze clienții restaurantelor Spartan să ceară bonul fiscal la fiecare produs cumpărat și să promoveze transparența în activitatea unităților din cadrul rețelei.

Campania se desfășoară în perioada 10 iulie – 20 august, în toate cele 33 de restaurante care fac parte din lanțul Spartan. Clienții care achiziționează preparate de la Spartan în această perioadă, vor putea intra într-o tragere la sorțial cărei premiu este o excursiede 7 nopți în Creta, una dintre cele mai frumoase insule ale Greciei, la un hotel de 5 stele, all inclusive și transport cu avionul inclus. Participarea la acest concurs se va face pe baza bonului fiscal obținut în urma cumpărării unui preparat în valoare de minimum 10 lei.

Ideea acestei campanii a plecat de la o problemă pe care am identificat-o: în România, oamenii nu prea dau atenție bonului fiscal. Nu îl solicită, pentru că nu îl consideră important. Noi promovăm respectarea strictă a legii și considerăm că este necesar ca toți factorii implicați în acest proces – stat, firmă și client – să conlucreze la aplicarea legii. Această campanie este modul nostru de a arăta că ne pasă de aspectele legale implicate în buna funcționare a unei afaceri, că promovăm transparența și că vrem să ne educăm nu doar personalul, ci și clienții în acest sens, a explicat Ștefan Mandachi, avocat și CEO al S.C. Strong MND Corporation S.R.L., compania deținătoare a francizei Spartan.

Campania a luat naștere în primul rând ca un demers împotriva evaziunii fiscale și ca un semnal în direcția informării și educării în problematica dreptului consumatorilor.

Extragerea câștigătorului va avea loc în data de 22 august, printr-o tragere la sorți desfășurată în cadrul unuia dintre restaurantele rețelei Spartan. Vor fi extrase în total trei taloane, câștigătorul și două rezerve, iar numele acestora vor fi afișate pe: www.spartanrestaurant.ro.