Southern Industrial Park Craiova, finanţat de OTP Bank

0
Southern Industrial Park

OTP Bank a finanţat primul parc industrial privat din Craiova, Southern Industrial Park, fiind prima investiție a companiei Zacaria în sudul ţării.

Investiţia totală a proiectului este de 28 milioane de euro. Southern Industrial Park are o suprafață totală de 53.000 de metri pătrați de spații industriale de clasa A, complet echipate pentru activități de depozitare, logistică, cross-docking sau producție.

„Southern Industrial Park este una din cele mai importante investiții Zacaria și a fost, totodată, un pariu câștigat, atrăgând investitori din afara țării la doar câteva luni de la demararea primei faze de dezvoltare. Unul dintre atuurile noastre a fost parteneriatul strategic cu OTP Bank România, un colaborator de încredere, care ne-a acoperit la timp nevoile de finanțare pentru acest proiect de amploare. Dincolo de avantajele economice evidente pentru comunitate, pe noi ne bucură și faptul că am redat spațiului urban o zonă industrială aflată în paragină”, a declarat Radu Suciu, CFO Zacaria.

„Suntem încântaţi că am avut ocazia să finanţăm un proiect reprezentativ pentru zona de sud a ţării. Credem în potenţialul pieţei din Craiova şi ne bucurăm să fim parteneri în construcţia acestui proiect care poate contribui la dezvoltarea sustenabilă a economiei la nivel local”, a declarat Dragoş Mirică, Vicepreşedinte Corporate al OTP Bank România.

Southern Industrial Park Craiova

Southern Industrial Park a atras rapid mari companii de logistică și producție, fiind vorba de singurul parc industrial privat din Craiova care oferă spații industriale Clasa A și, totodată, cel mai mare din zonă. Lucrările începute anul trecut au mers într-un ritm susținut, fiind impulsionate de cererea foarte mare din partea investitorilor.

Southern Industrial Park va avea, în final, trei corpuri de clădire, primele două fiind finalizate în proporție de 80% și închiriate 75%.

Parcul a fost achiziționat în 2015 și ocupă o suprafață totală de 130.000 de metri pătrați. Situat lângă fabrica Ford, pe strada Henry Ford, acesta oferă acces rapid către Pitești, București și granițele cu Bulgaria și Serbia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.