Se reia programul Prima Casă

0
bloc reabilitat
sursa foto: agenda.ro
sursa foto: agenda.ro
sursa foto: agenda.ro

Programul ‘Prima casă’ se reia după publicarea în Monitorul Oficial a Hotărârii de Guvern privind aprobarea normelor de implementare a programului pentru anul 2014, scrie Agerpres.

În 2014 beneficiarii vor avea la dispoziţie un plafon de garanţii de 1,2 miliarde de lei la care se adaugă suma rămasă nealocată şi/sau neutilizată din plafonul pentru anul 2013 în valoare de circa 740 de milioane de lei, din care aproximativ 495 de milioane pentru achiziţia locuinţelor construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), potrivit Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

În plus, pe lângă cele 16 bănci care au acordat credite în anul 2013 în cadrul programului, în 2014 se vor putea înscrie în program noi finanţatori, cu condiţia ca aceştia să-şi desfăşoare activitatea de creditare a persoanelor fizice pe baza reglementărilor validate de Banca Naţională a României.

Finanţările se acordă doar în monedă naţională.

În anul 2013, s-au acordat aproximativ 25.500 de garanţii, înregistrându-se un ritm mediu al solicitărilor de garantare de circa 100 de dosare pe zi, iar valoarea medie a unei finanţării a fost de aproximativ 37.000 de euro, potrivit FNGCIMM. ‘Beneficiarii programului au preferat achiziţionarea locuinţelor de 2 camere în procent de peste 51%’, precizează Fondul.

Sursa: http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/249343-Creditarea-prin-Prima-Casa-poate-fi-reluata-normele-pentru-2014-publicate-in-Monitorul-Oficial.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.