OTP Real Estate & Construction, primul fond deschis de investiții cu expunere pe piața imobiliară globală

0
otp bank
sursă foto: novatv.ro

OTP Asset Management România a lansat fondul OTP Real Estate & Construction (OTP REC), primul fond sectorial din România care oferă expunere la nivel internațional pe zona imobiliară și a construcțiilor.

Fondul se încadrează, conform standardelor EFAMA, în categoria fondurilor diversificate flexibile. OTP Real Estate & Construction urmărește o alocare strategică prin care cel puțin 75% din active sunt investite în acțiuni și obligațiuni emise de companii care activează în domeniul imobiliar și al construcțiilor.

OTP Real Estate & Construction se adresează clienților de retail și clienților instituționali care sunt dispuși să accepte un grad de risc mediu și care își doresc o investiție lichidă cu expunere pe piața imobiliară. Perioada recomandată de investiție este de 1 – 3 ani.

Prin lansarea fondului OTP Real Estate & Construction, compania oferă o soluție alternativă pentru apetitul românilor de a investi în proprietăți. Fondul este concentrat pe generarea și distribuirea  veniturilor cât mai mari, ceea ce îl transformă într-un instrument de obținere a veniturilor pasive. Așa cum o persoană achiziționează o garsonieră/apartament cu scopul de a obține o anumită sumă de bani din chirie, tot la fel un investitor în OTP Real Estate & Construction poate încasa trimestrial venituri, generate de dividende și cupoane.

Față de o investiție imobiliară clasică care necesită sume semnificative, în OTP REC investiția inițială este contravaloarea unei unități de fond (valoarea nominală fiind de 500 RON), iar suma pentru investiții ulterioare este de 50 RON.

Investitorii care dețin unități de fond în prima zi
lucrătoare a lunilor aprilie, iulie, octombrie și ianuarie sunt îndreptățiți să
primească venitul distribuibil trimestrial.

Plata venitului distribuibil este dependentă de veniturile încasate de către fond. În cazul în care această valoare este de sub 1 RON/unitatea de fond, acesta nu se va distribui, urmând să se acumuleze cu venitul din trimestrul/trimestrele următoare și să fie distribuită când depășește valoarea de 1 RON/unitatea de fond.

Fondul va investi în companii specializate în domeniul
imobiliar și al construcțiilor, cum sunt trusturile imobiliare de tipul
REIT-urilor (Real Estate Investment Trusts) din Europa de Vest și SUA,
administrate de profesioniști cu zeci de ani de experiență la nivel
internațional.

Noul fond de investiții este o alternativă viabilă la clasica investiție imobiliară, pe care mulți români o preferă. OTP Real Estate & Construction este primul fond sectorial din România care oferă expunere la nivel internațional pe companii imobiliare care operează sau dețin mall-uri, clădiri de birouri, spații logistice, de depozitare și spații comerciale. Din universul investițional al fondului se remarcă companii precum Simon Property Group (US), Vonovia (DE), Unibail-Rodamco-Westfield (FR), NEPI Rockcastle (ZA) Globalworth (RO), Strabag (AT), Astaldi (IT).

OTP REC oferă investitorilor lichiditate imediată, în orice moment, printr-o simplă răscumpărare de unități de fond, prin comparație cu investițiile imobiliare directe care presupun un proces mai lung de lichidare.

Investiția în fondul OTP Real Estate & Construction presupune o serie de avantaje pentru clienții care doresc să încaseze venituri regulate și să investească, în același timp, pe piața imobiliară. Iată câteva dintre aceste beneficii:

 • Impozit redus de 5%
  aplicabil venitului distribuit de către fond
  , față de un
  impozit de 10% aplicabil venitului din chirie. Impozitul de 5% este reținut la
  sursă;
 • Cost zero de tranzacționare
  a unităților de fond
  (subscriere/răscumpărare) față de
  costurile ridicate la achiziționarea unei proprietăți imobiliare (costuri
  notariale, etc);
 • Diminuarea riscurilor
  privind deprecierea prețului investiției
  datorat
  evoluției nefaste a dezvoltării urbane. Fondul are o expunere indirectă foarte
  diversificată, atât din punct de vedere regional, cât și a tipurilor de
  proprietăți imobiliare;
 • Eliminarea costului cu timpul, a
  unor costuri financiare legate de administrarea și operarea unei proprietăți
  imobiliare, dar și a riscurilor generate de apariția unor cheltuieli
  neprevăzute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.