O nouă creșă în sectorul 3 al capitalei

cresa ciobanasului
sursă foto: ps2.ro

Primarul Sectorului 3 a inaugurat creșa „Ghiocelul”, situată în bd. 1 Decembrie 1918 nr. 12-14.

Creșa nou înființată are o capacitate de 90 de locuri, iar prin inaugurarea acesteia Primăria Sectorului 3 vine în întâmpinarea nevoilor părinților prin crearea unui nou serviciu specializat în creșterea, îngrijirea și educarea timpurie a copiilor cu vârsta până la 3 ani.

„Creșa Ghiocelul are toate dotările necesare și un program foarte bun pentru părinți. Din nefericire pentru bucureșteni administrația acestui oraș nu a fost una competentă și eficientă în anii trecuți, așa că sunt decalaje foarte mari între sectoare. Ceea ce vedem că s-a realizat la Sectorul 3 este cu mulți pași înainte față de ceea ce se întâmplă în celelalte sectoare, unde există un deficit în ceea ce privește numărul de locuri în creșe și grădinițe. Pentru fiecare dintre acestea avem o administrație nouă care dorește să urmeze exemplul Sectorului 3, care își propune ca în grupe să fie nouă sau zece copii, nu 30 cum sunt în celelate sectoare”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.
Părinții interesați să-și înscrie copiii la creșa „Ghiocelul” pot face acest lucru până la data de 29 noiembrie. Actele necesare sunt următoarele:

– copii ale cărților de identitate ale părinților;

– copie a certificatului de naștere al copilului;

– fișă medicală pentru înscrierea copilului în colectivitate, completată de medicul de familie;

– aviz epidemiologic de intrare în colectivitate;
– adeverință de la locul de muncă al ambilor părinți.
Creșa va funcționa cu program educațional și de îngrijire de luni până vineri, între orele 6.00-18.00.
Creșa „Ghiocelul” are ca misiune asigurarea de servicii de îngrijire și de supraveghere a copiilor care o frecventează şi dezvoltarea de programe adecvate vârstei, nevoilor, potenţialului de dezvoltare şi particularităţilor acestora. Beneficiarii serviciilor acordate de creșă sunt copiii persoanelor cu domiciliul sau reşedinţa în Sectorul 3, dar și ai părinților din alte sectoare, în funcție de locurile disponibile.
Creșa este organizată din punct de vedere educaţional pe grupe de vârstă, astfel:
a) grupa mică, până la împlinirea vârstei de un an;
b) grupa mijlocie, între un an şi doi ani;
c) grupa mare, între doi ani şi trei ani.
În Sectorul 3 mai funcționează trei creșe, „Potcoava” (str. Gh.Tăttărescu nr. 10), „Trapezului” (al. Prevederii nr. 6) și „Titan” (str. Lunca Bradului nr.1A).