Nidec Ștefănești-Argeș, cea mai mare fabrică de motoare electrice

nidec
sursă foto: tehnofluidsolutions.ro

Cea mai mare fabrica de motoare electrice din România, Nidec Global Appliance Romania, si-a lansat oficial prezenta in tara noastra, prin inaugurarea unitatii de la Stefanesti-Arges. 

Fondatorul & CEO Nidec, Shigenobu Nagamori a tinut sa sublinieze ca era tehnoligiei nu inseamna inlocuirea mainii de lucru, ci doar o completare a lipsei acerbe a fortei de munca.

SHIGENOBU NAGAMORI – Fondator & CEO NIDEC: În momentul de faţă suntem preocupaţi să facem rost de oameni şi acesta este motivul pentru care am încercat să automatizăm cât am putut încă de la început. Dacă am fi găsit mai multi oameni, nu am fi avut nevoie de automatizări. (…) Românii sunt cei mai mulţi serioşi şi am înţeles că vom putea fi sprijiniţi şi de autorităţi. Cred că România este o ţară care prezintă bune oportunităţi pentru investiţii.”

Despre planurile de viitor ale companiei, a vorbit CEO Nidec Global Appliance Division, Valter Taranzano, care promite ca numarul angajatilor Nidec, va creste substantial in urmatoarea perioada, o data cu construitea altor noi linii de productii a motoarelor electrice.

VALTER TARANZANO- CEO NIDEC Global Appliance Romania: Astazi producem aici 4 milioane de motoare electrice. Vom ajunge s aproducem 8 milioane d eunitati pana in 2020, deci o capacitate dubla. Din acest motiv, in viitorul apropiat avem in plan sa construim alte noi cladiri in perimetrul fabricii. Problema principală nu este să pui mâna pe un angajat, ci să-l păstrezi. (…) Însă noi avem o politică foarte bună pentru a-şi păstra angajaţii.”

In acest moment, in fabrica Nidec Stefanesti-Arges lucreaza peste 500 de oameni, 51 % fiind femei.

Nidec Corporation a fost infiintata in Kyoto, Japonia, in anul 1973. In prezent, opereaza in peste 40 de tari, prin intermediul a aproximativ 300 de companii, avand un numar de 110.000 de angajati.

Concernul japonez Nidec mai detine in Romania firma Nidec ASI Ro din Crevedia, judetul Dambovita, preluata indirect in 2013 prin achiziția companiei italiene Ansaldo. De asemenea, Nidec a cumparat diviziile Leroy-Somer si Control Tehniques ale grupului american Emerson, de la Oradea, care au avut inaugurarea in 2016.