Ministerul Mediului pregătește programul Casa Verde Plus

0
casa verde plus

În noul program Casa Verde vor fi alocate, în acest an, aproximativ 138 de milioane de lei. Mai mult, acesta are și o componentă nouă, denumită Casa Verde Plus.

Casa Verde își propune să crească confortul și calitatea vieții pentru cât mai mulți români, dar și să creeze o piață a produselor și serviciilor ecologice.

Ghidurile de finanțare pot fi găsite la adresa http://goo.gl/bbbwpq. Ele vor sta 10 zile în consultare publică; estimăm că programul va începe în luna august, după ce toate observațiile primite vor fi integrate și procedura administrativă finalizată.

Casa Verde Plus

Românii vor avea la dispoziție 72 de milioane de lei pentru proiecte prin care își pot instala panouri solare sau pompe de căldură și își pot izola termic locuințele cu materiale ecologice (cânepă, lână, plută sau celuloză).

O altă componentă importantă a Programului Casa Verde Plus este destinată clădirilor de utilitate publică: școli, grădinițe, spitale, policlinici, cămine de bătrâni, centre de plasament și multe altele. Acestea pot beneficia de sume importante pentru instalarea de panouri solare, fotovoltaice, pompe de căldură, turbine eoliene, instalații de biogaz, izolație din materiale ecologice, acoperișuri verzi, sau sisteme de iluminat cu tehnologie LED.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.