Metigla, investiții de peste 6 milioane de Euro, până în 2020

METIGLA

Metigla a finalizat prima etapă a unui program de investiții în valoare de peste 6 milioane Euro. Până în acest moment, o parte din această sumă a fost direcționată atât către achiziția de roboți industriali, care vor simplifica și fluidiza procesele de producție şi livrare, cât și către lansarea de noi produse în divizia Rezidenţial.

În perioada 2019-2020 se va derula a doua parte a planului de dezvoltare, când sunt planificate investiții majore în extinderea spaţiilor de producţie şi depozitare, precum şi în dezvoltarea echipei. Majoritatea investiţiilor vor fi direcționate către achiziţia de noi utilaje, extinderea spaţiilor de producție (de la cei 10.000 mp actuali la peste 15.000 mp), modernizarea liniilor de producție existente, precum și achiziţionarea unor noi linii, care vor permite o creștere de până la 20% a capacităţii de producţie, la peste 35.000 tone de produse anual.

Rebrandingul din acest an, în care am preluat denumirea celui mai cunoscut brand al nostru, va fi însoțit de cel mai amplu program de investiții al companiei din ultimii 18 ani. Obiectivul final este creșterea competitivității produselor Metigla și extinderea companiei la nivel național și internațional. Am început cu investiții în tehnologie, fiind printre puținii jucători din această piață care lucrează deja cu roboți industriali. Aceasta ne va permite reducerea timpilor de lucru, eficientizarea procesului prin automatizarea producției și îmbunătățirea timpilor de livrare. O altă inovație, pe care urmează să o implementăm până la finalul anului, este un nou sistem informatic integrat, care va gestiona toate procesele companiei şi va susţine dezvoltarea pentru următorii 5-6 ani”, a declarat Liviu Mistodinis, Director General METIGLA.

Compania se aliniază astfel trendului crescut de automatizare a fabricilor, tendință care urmărește, pe de o parte, creștea eficienței și reducea costurilor de producție, iar pe de altă parte, compensarea deficitului de personal. Se estimează că, în următorii doi ani, peste 1.7 milioane de noi roboți industriali vor fi instalați în fabrici în întreaga lume, până în anul 2020 totalul roboților aflați în funcțiune la nivel mondial depăşind 3 milioane.