Intesa Sanpaolo aduce „The Art of Saving” în România

0

Intesa Sanpaolo își extinde programul de educație financiară The Art of Saving și în România în acest an, cu ocazia Zilei Mondiale a Economisirii, sărbătorită pe 31 octombrie în peste 80 de țări.

Programul cuprinde o serie de activități care se desfășoară între 24 și 31 octombrie în mai multe teritorii în care activează Intesa Sanpaolo, cu discuții despre diverse metode de a economisi.

În România, The Art of Saving începe cu un proiect pilot adresat copiilor, Copiii și economisirea. În acest fel, cei mici vor învăța, pe parcursul unor workshopuri derulate de către Intesa Sanpaolo Bank Romania, cum să folosească banii și cum să economisească în cel mai eficient mod. Această inițiativă va fi implementată și în Albania, Bosnia și Herțegovina, Croația, Egipt, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

The Art of Saving este un concept al Muzeului Economisirii din Torino (Museo del Risparmio), singurul muzeu dedicat economisirii și deținut de către o bancă (Intesa Sanpaolo), de altfel un laborator multimedia dedicat educării financiare a vizitatorilor.

În acest an, participanți la program sunt și Gallerie d’Italia, The Historical Archive, divizia Banca dei Territori și Intesa Sanpaolo Group International Subsidiary Banks, care desfășoară activități diverse în Italia și străinătate.

„Credem ferm că băncile au datoria de a sprijini și promova educația financiară în rândul generației tinere. Copiii ar trebui să învețe de la vârste fragede că a cheltui din impuls nu este sănătos și că se poate construi un viitor frumos prin administrarea rațională a resurselor financiare. Învățarea de timpurie a beneficiilor economisirii pregătește adulții responsabili de mai târziu”, a spus Marco Capellini, CEO Intesa Sanpaolo Bank Romania.

Ziua mondială a economisirii

Tematica deciziilor bazate pe raționalizarea consumului în timp, și deci pe economisire, nu este nouă. În 1924, Ziua Mondială a Economisirii a fost înființată la Milano, în sediul istoric al băncii Cassa di Risparmio delle Province Lombarde, în timpul unei conferințe internaționale.

De la prima sa sărbătorire, în 1925, evenimentul a fost promovat prin intermediul unui afiș creat de unele dintre cele mai mari nume ale designului grafic italian de la începutul secolului XX (Metlicovitz, Dudovich, Mazza, Bianchi, Corbella).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.