Hranipex a plătit 1,1 mil. euro pentru un depozit în Popeşti-Leordeni

hranipex
sursa foto: hranipex.ro

Producătorul ceh de mobilă Hranipex a cumpărat pentru peste un milion de euro un depozit de 2.000 de metri pătraţi din Catalunya Industrial Park, dezvoltat în oraşul Popeşti-Leordeni de firmele spaniole ETC Inginerie şi Catalunya Imobiliare.

„Hranipex a achiziţionat o suprafaţă de aproximativ 2.000 mp, formată atât din spaţii logistice (80%), cât şi spaţii de birouri (20%). Valoarea de tranzacţionare pentru această suprafaţă a fost de 1,1 milioane euro. Investiţia Hranipex a fost singura tranzacţie finalizată în ţară în 2010 pentru un spaţiu industrial de clasa A, procesul de negociere durând aproximativ 8 luni”, se arată într-un comunicat al companiei de consultanţă imobiliară The Advisers/Knight Frank, care a intermediat tranzacţia.

Proiectul Catalunya Industrial Park a fost dezvoltat de companiile ETC Inginerie şi Catalunya Imobiliare, în urma unei investiţii de peste 20 mil. euro. „După un 2010 lipsit de dinamică, într-o piaţă a proprietăţilor industriale care a suferit datorită contracţiei, aversiunii faţă de risc, şi a lipsei finanţărilor pentru proiecte noi, sfârşitul lui 2010 a adus primul semn de revenire al acestui sector. Achiziţia unui spaţiu industrial de clasa A de către o companie care prezintă o creştere anuală încă de la intrarea pe piaţa românească indică posibilitatea unei creşteri a volumului de tranzacţii în 2011 şi a deschiderii clienţilor faţă de relocări şi faţă de produsele noi livrate în piaţă, aşa cum a fost cazul parcului industrial Catalunya”, a declarat, Mihai Păduroiu, senior consultant The Advisers/Knight Frank.

Investiţia din România urmează strategia regională de dezvoltare a grupului Hranipex, aceea de a achiziţiona viitoarele sedii ale companiei. „Tranzacţia a fost realizată din fonduri proprii, întreaga sumă fiind achitată la semnarea contractului”, a declarat, în comunicat, Urban Iosif, administratorul Hranipex.