Hornbach a înregistrat o cifră de afaceri în creștere cu 4.4%

0
HORNBACH

În prima jumătate a exercițiului financiar 2018/19 (1 martie-31 august 2018), Hornbach a avut o performanță economică bună, chiar și în condiții meteorologice extreme în anumite faze, confirmând prognoza anuală.

În cel de-al II-lea trimestru 2018/19 (T2), evoluția a fost semnificativ mai bună decât în sezonul înghețat de primăvară.

În perioada iunie-august 2018 (T2), HORNBACH, cel de-al treilea mare lanț de magazin de materiale de construcții din Germania și-a majorat cifra de afaceri la nivel de concern cu 4,4%, ajungând la nivelul de 1.163 mil. euro, după un plus de 2,8% în primul trimestru 2018/19.

La nivel de semestru, cifra de afaceri a concernului a crescut cu 3,5%, atingând 2.391 mil. euro. Rezultatul operațional (EBIT) ajustat cu efectele rezultatelor non operative a atins astfel în T2 nivelul anului precedent, respectiv 82 mil. euro. Cumulat pe 6 luni, rezultatul EBIT ajustat al Grupului HORNBACH a fost de 161 mil. euro, respectiv cu 7,7% mai puțin decât nivelul record al anului precedent, din cauza rezultatului slab al primului trimestru. Cu toate acestea, în a doua jumătate a exercițiului financiar, Consiliul de Administraţie a prevăzut o revenire reușită, lăsând nemodificate prognoza pentru cifra de afaceri și pentru veniturile estimate pentru întregul an 2018/19.

„În mare, putem spune că în primul semestru am avut o evoluție solidă – în ciuda faptului că în vara extremă a anului 2018 consumatorii s-au gândit mai degrabă la răcoare și mai puțin la proiecte de construcții și de renovări care să îi facă să transpire. În acest context, creșterea cifrei de afaceri cu 3,4%, înregistrată de magazinele noastre de materiale de construcții și grădinărit în semestrul al II-lea reprezintă o realizare deosebită“, a declarat directorul financiar Roland Pelka, membru în Consiliul de Administrație, la conferința de presă semestrială din Bornheim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.