CTP investește în tehnologii ecologice

0
ctp bucharest

CTP se pregătește pentru obținerea certificării BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) pentru parcul logistic CTPark Bucharest West. 

Pentru  scădea impactul asupra mediului și de a oferi chiriașilor săi cel mai înalt grad de eficiență energetică, CTP investește peste 3 milioane de euro numai în modernizarea sistemului de iluminare, în scopul reducerii consumului de energie în CTPark Bucharest West.

Acest lucru s-a realizat prin introducerea tehnologiei Smart LED atât în interiorul clădirilor, cât și în exteriorul acestora, pe suprafața întregului parc. Din investiția totală, 650.000 de euro au fost destinați modernizării iluminării celor 5 depozite pe care CTP le-a preluat odată cu achiziționarea parcului industrial CTPark Bucharest West. Aceste depozite au fost complet modernizate pentru a beneficia de caracteristici unice care se vor reflecta în reduceri semnificative ale consumului de energie pentru chiriași. Restul investiției este destinată implementării celui mai performant sistem de iluminare în depozitele noi, construite în extinderea parcului, din care, în momentul de față două sunt deja date în folosință, iar două sunt în curs de finalizare. Valoarea investiției în tehnologia Smart LED pentru clădirile noi se ridică, până în prezent, la circa 1 milion de euro.

Investiția de 3 milioane de euro va genera o scădere cu 30% a consumului de energie, această economisire fiind un enorm avantaj pentru chiriași. În plus, spațiile beneficiază de sisteme de ventilație de ultimă generație, echipamente speciale de aer condiționat și sisteme de impermeabilizare care cresc gradul de eficiență energetică a clădirilor.

Specificațiile clădirilor sunt peste standardele pieței: grosimea mai mare a pereților (15 centimetri) și a tavanului (24 centimetri) – trăsătură unică pe piața logistică din România; sistemul de încălzire / răcire inteligent, care păstrează temperatura optimă în depozite pe tot parcursul anului – 14 – 15 grade în timpul iernii și 22 de grade vara, în condiții de maximă eficiență, precum și luminatoarele din tavane, toate acestea contribuie la reducerea semnificativă a consumurilor și costurilor cu energia. Astfel, certificarea BREEAM va veni și ca o recunoaștere a calității deosebite a materialelor și sistemelor folosite de CTP.

„Ne-am propus să stabilim noi standarde de calitate pentru sectorul logistic din România, unde certificările pentru construcții verzi nu reprezintă o practică prea întâlnită. CTP nu va deveni doar proprietarul de parcuri logistice și industriale cu cea mai mare suprafață și cu cel mai accelerat ritm de creștere din țară, dar și primul care să le ofere chiriașilor săi depozite care încorporează tehnologii ale viitorului, fiind recunoscute internațional prin certificarea BREEAM”, a declarat Ana Dumitrache Country Head al CTP România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.